Säg det med en tröja

Mode är politik. Framför allt är T-shirts politik. Tycker du något? Tryck det på en tröja! Eller vänta fyra år tills någon modeskapare till slut märker vart vindarna blåser och köp en färdig tröja av dem. Genom att bära din åsikt över bröstet visar du vem du är och att du brinner för något. Du är engagerad, du är upplyst och dina pattar ser otroliga ut i det där budskapet. 

2020 finns det bara en politisk hjärtefråga, det vill säga; vi måste bli av med det här viruset och det nu. Det är alltså dags att lägga 5inist-tröjan på hyllan och införskaffa en ny tröja med ett nytt budskap. Eftersom företagen är upptagna med att varsla personal så tog jag på mig det viktiga jobbet att designa skiten. Håll till godo!

För dig som brukade handla på MONKI
Vi fattar, du gillar att gnälla. Innan var det våldtäktspyramiden, nu är det droppsmitta. Miljontals skämt kan leda till ett övergrepp och en hostning kan leda till en hel stad i karantän. Oavsett hur samhällsläget är, är det alltid det är dig det är mest synd om. Du fick leta länge men till sist hittade du något rön om att tjejer med IBS kan vara en riskgrupp.

För dig som brukade handla på Etsy
Du är inte som folk är mest. Du gillar astrologi, katter och att appropriera andras kulturer. Du har en drömfångare över sängen, bindi i pannan och massa selfies av dig sminkad som en sugar skull. Men nu behöver du inte längre ta andras kultur, du har din egen. Ditt folk lider, dina förfäder stängs in på ålderdomshem och dör. Äntligen!

För dig som brukade handla på marknadsområdet på Sweden Rock
Som du trivs nu! Innan var du ganska ensam i din kamp om att slippa kalla det chokladboll, men nu är alla exakt lika arga över att man på riktigt förväntas behöva sitta bredvid en asiat på bussen. 

För dig som brukade handla i Aron Flams webbshop
Liberalerna har blivit socialister och socialisterna har blivit fittor. Numera är alla överens om att privatiseringen av vården var sådär och vänster-twittrarna lutar sig lugnt tillbaka med ett leende på läpparna. De kommer inte säga “vad var det vi sa?”. Men de kommer twittra det, om och om och om igen. Svälj stoltheten, ge dem en like och ta på dig din nya tröja. 

För dig som brukade bry dig om politik men just nu känner att allt är rätt meningslöst
Vad spelar det för roll om världen är jämställd om den ändå ska gå under? 

Text: Clara Kristiansen
Bild: Olika webbshoppar och min otroliga, tidigare helt oupptäckta(herregud?!?!) talang för design. CELINE hade aldrig kapsejsat om jag satt vid rodret.


Publicerat

i

av

Etiketter: