7 stora feta nej på krogen

Faster har skiljt sig och det har blivit hög tid för familjen att fira eller så har ditt larvig korplag kommit sjua i division Märsta Norra och lagkassan på 450kr skall supas upp. Du känner igen situationen. Ni skall ut på krogen, men ingen vill betala ordentligt för sig. Här kommer några tips på saker du aldrig skall göra, äta eller beställa på krogen om du vill uppfattas som en trovärdig människa med ett existensberättigande.

Dricka Mjölkdrinkar

Jämför drinknamn som White Russian, Rosa Pantern, Spanish Bomb med namn som Dry Martini, Old Fashioned och Mint Julep så förstår du att mjölkdrinkar är till för idioter med dålig smak. Hur roligt det än var att The Dude drack White Russian i morgonrock, är det aldrig okej att göra detsamma och ha hedern i behåll.

Mjölkdrinkar är milkshakes för vuxna. Och det är bara barn som dricker milkshakes. Var inte ett barn. Drick inte mjölkdrink.

Äta Majskyckling

Majskyckling är mat för tråkmånsar och nej-sägare som Simon Gärdenfors skulle uttryckt det.  Att beställa majskyckling på krogen är lite som att åka till Kolmården och kolla på gråsparvarna som käkar ett tappat korvbröd precis vid ingången.

Är du på Kolmården, se mäktiga tigrar. Är du på krogen, ät något som inte får dig att vilja begå.

Rött vin på sunkbar

Vin är fint, sunkbarer är fult. Därför kommer aldrig vinet på en sunkbar att var gott. Det är väldigt enkel matematik. Vill du dricka vin fult, drick det ur duralexglas på en efterfest där en kulturman visar kuken för att befästa dominans. Men ha fortfarande ett bra vin i glaset.

Ett glas Foot of Carmen är typ kranvatten, vinäger, röd karamellfärg och vodka. Den drinken finns och kallas finska farmorns sista fylla. Det är en sista utväg. Inte ett medvetet val någon vuxen bör göra.

Greker och Kineser

Det är ju aldrig gott tyvärr. Fyra små rätter hette från början fyra små rester från gårdagens personalmat, men det blev för många R för att kunna uttala så de var tvungna att korta ned det. Vad du än beställer på en vanlig kinakrog så är det i princip sån fryst wokmix med kolasås och grishälskebab som proteinkälla.

Souvlaki smakar bark. Grekerna själva är till och med trötta på sin egen mat. Det är därför det finns grekiska ställen som heter ”En till Grek på söder”. Redan i namnet vet de att de bara tar upp onödig plats men med tanke på hur mycket grekhak som finns verkar det som att det inte kan något annat än att röra ihop vattning tzatsiki, missköta ekonomi och spela defensiv fotboll en gång per halvsekel.

Buffé

Buffén. De dåliga krogalternativens mamma. Det är ohygieniskt, billiga råvaror och otrevliga miljöer. Maten ligger så jävla länge i de där byttorna så att om du gräver tillräckligt djupt så hittar du ett eget litet ekosystem. 30% av intäkterna på buffékrogar kommer som ett resultat av den lilla maskodling som uppstår i varje bytta med köttbullar eller pad thai.

Den värsta buffén är dock den mongoliska där försäljningsargumentet är att  “du ser hur maten tillagas”. Är du så jävla korkad att du måste se en underbetald Djingis Kahn-ättling fräsa på en uppchoppad lövbiff för att få känslan av att äta fräscht utan att reflektera över att alla andra idioter i lokalen hostat tuberkulos över din anrättning så kan du lika gärna äta grus eller göra en Gärdestad.

Pasta

Pastan är en billig bukfylla till 90% bestående av vitt mjöl och grädde. Det är gott hemma men på krogen är det aldrig värt det. Vill du ha ett bevis? Vad säger alla som inte kan laga mat? “Jag är inte så bra på matlagning, men jag gör en helt okej Lax/fläskfile/Quorn-pasta.” Detsamma gäller på restaurang.

Entrecote för 300kr och potatis vid sidan av för 45kr

Kanske det dummaste val du kan göra på krogen. Äter du inte på typ AG så är det onödigt med köttbit eftersom du antagligen hittar en bättre i disken på ICA och potatis skall aldrig kosta 45kr extra. Inte ens om det är potatis odlad av afghanska flyktingbarn som en del av ett integrationsprojekt med ekologisk profil. I slutändan är det en jävla jordrot som någon nedtjackad kock med en palsternacka tatuerad på underarmen tärnar upp medans han skämtar om hur han på gårdagens service kränkt samtliga kollegor av kvinnligt kön.

Krogar som behandlar kött och potatis som om det vore tapas där du måste pynta för varenda beståndsdel på tallriken är i regel skit. Jag väntar bara på att du kommer få betala 15,50 för att de skall lägga en persiljekvist på toppen. Köp en planka på lokala haket istället, skit i att köttet kommer från uzbekiska laddkor och njut.

Av: Isak Wahlberg


Publicerat

i

av

Etiketter: