Nytt årtionde, nytt jag

Clara gör sig redo för ett nytt årtionde med nya, snygga nyårslöften

Snart är ett år till ända, men ännu viktigare, snart är ett årtionde till ända. Mycket har hänt i mitt liv de senaste tio åren. Jag har slutat högstadiet, börjat gymnasiet, tagit studenten och glömt allt jag lärt mig i gymnasiet. Jag har haft flera olika jobb, jag har haft flera olika killar men jag har bara haft en enda diagnos(livsstilsproblematik). It’s been a ride.

Det som är gemensamt för alla tio år är att jag har varit fulare än jag önskat. Alla bilder från alla stora händelser svärtas av det faktum att jag ser… sådär ut. Ett fotografi av ett glädjefyllt skrik från studenten hade varit ett vackert minne om jag inte hade fått för mig att studentmössan skulle sitta så långt bak på huvudet som möjligt. En gullig selfie på mig och min första pojkvän hade slagit an en annan ton om jag inte hade bestämt mig för att klippa den där gardinluggen som i realiteten bara var två hårrektanglar på vardera sida av ansiktet.

Att både ha kakan och äta den/att ha studentmössa och ändå visa hela pannan.

Men man är väl inte bättre än att man lär sig av sina misstag. 2020 och 2020-talet ska bli året och årtiondet då jag blir snygg på riktigt. Här är min lista över nyårslöften att följa för att göra en glow-up.

Klippa tånaglarna

Många av sakerna mina föräldrar tog hand om när jag var barn har jag lärt mig göra själv nu. Jag vet hur man städar ett hem, jag har nog med disciplin för att inte äta godis varje dag och jag kan till och med deklarera. Men av någon anledning har jag aldrig lärt mig att klippa tånaglar är en grej man måste göra. Nästa år tar jag sista steget in i vuxenvärlden och klipper tånaglarna innan min kille skriker rakt ut för att jag har råkat riva honom.

Ha håret utsläppt
Med tanke på vilka sanslösa summor jag lägger vid varje frisörbesök är det väldigt sällan man ser mitt hår. Större delen av tiden är jag trött på att ha hår överallt och sätter upp det i en lös, avslappnad knut. Problemet med detta är 1. Jag kan inte göra en lös avslappnad knut 2. Mitt hår är så tovigt att varje gång jag ska ta ner knuten sliter jag med hälften av mina hårstrån och står med ett tunnare svall på huvudet och en väldigt äckligt tofs i ena handen 3. Efter att man gjort en knut kan man inte släppa ner håret igen för att man ser ut som den långhåriga killen i Movits.

Rensa ut alla menstrosor

För er som inte vet, menstrosor är de där stora, fula, bekväma trosorna som åker fram när det är den tiden i månaden. De är såklart jättebra att ha, om man har mens. Om man som jag går på p-piller och inte har mens är det verkligen bara slappt.
Det enda som är ovärdigare än att plocka fram menstrosor en gång i månaden för att du blöder ur det hemligaste är att plocka fram menstrosor en gång i månaden trots att du inte har mens för att du inte har orkat tvätta.

Identifiera vilken som är den snygga sidan av mitt ansikte
Det är en allmän sanning att alla har en bra och en dålig ansiktshalva. Mången gång har jag stått framför spegeln och konstaterat att jag tydligen har två dåliga. 2020 kommer jag försöka hitta min väl gömda, tredje, snygga ansiktshalva. Och sen ska den vara vänd mot kameran i varenda bild jag tar.

Inte klippa lugg i år heller
Varje år som går utan att jag klipper lugg är en vinst. Missförstå mig rätt, det finns människor(kvinnor alltså, inte Felix Sandman) som klär i lugg. Jag är inte en av dem.

Sluta jämföra mig med människor som är bättre än mig
Vi vet alla att skönhet kommer inifrån. För att se bra ut måste vi må bra. Detta årtiondet ska jag sluta följa pinnsmala influencers som bor halva året på Marbella. Istället ska jag fylla mitt flöde med kroppsaktivister från Mellerud. Jag ska sluta jämför mig med människor som är bättre än mig och börja jämföra mig med människor som är sämre än mig.

Text: Clara Kristiansen

 


Publicerat

i

av

Etiketter: