Årets allsvenska sammanfattad i förväg

Är du också trött på att behöva vänta tills allsvenskan är färdigspelad innan du får veta hur det gick? Bättre snabbt än säkert säger vi Nischs sportredaktör Viktor Carlsson och tar hjälp av fotbollsexperten Marcus Thapper för att dela ut priser redan innan säsongen börjat.

När jag tackade ja till att bli redaktör för sport och fritid så lovade jag dyrt och heligt, för mig själv, för mina kollegor och för mina framtida läsare att vi inom tre månader skulle ha Sveriges bästa bevakning av allsvensk fotboll.

Helt orimligt visade det sig. Jag vet faktiskt inte vad jag tänkte på när jag kom med det löftet. Det är visade sig finnas mängder med tidningar, poddar och tv-program med så enormt mycket större kompetens, resurser och helt ärligt större intresse för denna bevakning. Vid närmare efterforskning så kommer vi snarast att satsa på att hamna någonstans runt den femte percentilen.

Total hybris från min sida. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt och backar långsamt ut ur rummet (bildligt talat).

Men om man inte kan vara bäst så kan man åtminstone vara först.Jag väljer därför att dela ut priser till allsvenskans bästa spelare innan säsongsstart. Till min hjälp har jag kallat in komikern och fotbollsexperten Marcus Thapper, känd bland annat från podcasten Kolla Svensken.

Årets spelare
-Det blir ett stort grattis till Jo Inge Berget som kom hem och gjorde sån JÄVLA succe. Rössler älskade honom från dag ett. Han gjorde inte så mycket mål, bara nio, men han gjorde också tio assist och var bärande i Malmö.

Årets tränare
-Vem är nu tränare i Häcken…är det inte Andreas Alm? Jo, Andreas Alm är det. Han blev årets tränare efter att han tog Häcken till en tredjeplats efter Malmö och Norrköping.

Årets mål
-Sead Haksabanovic där han drev från halva plan, dribblade bort sex spelare i AIK och smällde in den i främre krysset. Det var otroligt snyggt.

Årets match
-Det får man nog ge AIK-Malmö. Det blev ju 0-4 i den och AIK blev pissade på av laget med värst supportrar i hela Sverige. Den stannade nog ändå i allas liv.

Årets genombrott
-Det får bli Sead Hacksabanovic.

Årets fulaste
-Är Brorsson kvar i Malmö? Han är ju inte så ful i och för sig. Det är mer att det inte ser ut som han har någon tankeverksamhet överhuvudtaget. Vi har i och för sig hela allsvenskan framför oss…Kirill Progremnyak är ju inte vacker. Otroligt ful! Det får bli Progrebnyak delat med Brorsson inte för att han är så ful, men han ser så dum ut.

Årets citat
-Simon Therns ”Det finns inte en enda journalist jag inte skulle ta i en MMA-fight”

Årets tifo
-Det kanske var i slutet av säsongen där AIK hade ett tifo där de visade hur många fler poäng Malmö tagit på plastgräs än på vanligt gräs. Malmö brukar ju vara de som klagar på konstgräs men i år var nästan alla poäng de tappade på vanligt gräs och de tog full pott på ”plastamöget”. Så Malmö är det nya plastamög-laget som bara kan vinna på plast. Den var snygg.

Årets gladaste
-Det var i premiären när Jordan Larsson avgjorde borta mot Helsingborg och sprang bort och hyschade sina gamla fans. Man såg på honom att det var genuin lycka att få trycka dit de jävlarna.

Årets argaste
-Sebastian Larsson när AIK tappade tredjeplatsen till Häcken i sista omgången på grund av den där straffen han drog på sig.

Årets fejd
-Det måste ändå gå till Andreas Alm mot AIK efter att Häcken gick om i sista omgången och han gick ut och hyschade AIK-fansen från tränarbänken.

Årets turmål
-Det var när Brorsson ramlade och fick bollen i nacken så den gick in mot Norrköping.

Skytteligan
-Antonsson hade vunnit om han inte gått till Kina för 41 miljoner. Han gjorde ju ändå 12 mål på 10 matcher. Men till slut blev det ju ändå Totte Nyman på 16 mål. Det är en fin säsong med tanke på att han inte är någon utpräglad målskytt. Han gjorde dem rent på hjärta.

Vi tackar därmed Marcus för hjälpen och känner oss nöjda med att ha sammanfattat säsongen innan den ens börjat.

Nisch har sökt skådespelaren Börje Ahlstedt för kommentarer men utan framgång.

 

Av: Viktor Carlsson

 


Publicerat

i

av