Doktor Danny gör det igen

Danny Saucedo har gjort det igen – hittat lösningen. Inte nog med att han sprider kärlek och avslutar många meningar med “bless”, så har han lösningen på alla mina funderingar. Om du någon gång har ett problem, en sjukdom eller funderar på ett snirkligt citat på väggen – kom tillbaka till den här artikeln, för här har jag samlat citatmaskinen Doktor Dannys främsta lösningar. 

Hemlösa
“Vi mötte väldigt många hemlösa när vi gjorde en dokumentär om just hemlöshet”. 

Ja, ni ser ju själv. Han träffade faktiskt personerna han gjorde en dokumentär om, en otrolig människa är han. Han talade med hemlösa. Ni förstår ju själva. 

“Många som bor på gatan, det enda de vill ha egentligen är ett leende. Ett bemötande.”

Ett leende? För att vi vanlisar ska förstå så förklarar han metaforiskt. 

“Om du har en hundralapp och spottar på den, skrynklar på den och slänger den på backen och stampar på den så har den fortfarande ett värde på 100 spänn. Det är precis samma sak med ett människoliv, hur smutsig och skitig den personen än är så har den fortfarande ett värde – ett människovärde.”

Kom ihåg det: hemlösa har människovärde. Samt ett penningvärde (100 kr). Bless.

Cancer
Ät rätt – annars får ni cancersvampen! Nej, det här är ingen metafor, cancer orsakas av svamp i kroppen har Doktor Danny kommit ut med i ett inlägg på Instagram. 

“Det är för många i min omgivning som fått det tunga beskedet… i majoriteten av fallen beror det på försurning i kroppen, ett för lågt pH-värde orsakat av kosten”

Efter vrede från sina följare, andra läkare och forskare tog han bort inlägget och spådde framtiden istället. 

“Det verkar som att vi uppfattar saker olika. För mig är det logiskt att det man stoppar i sig påverkar kroppen och helheten. Framtiden får avgöra.” 

Ja, vanlig sak vi har olika uppfattningar om: cancer. Bless. 

Anorexia
“Har du anorexia kan det vara jättebra att röka för att få tillbaka din aptit”.

Han syftar på det som hjälper mot smärta, depression och även cancer – hampa! Men det ökar också aptiten, och vilka behöver äta mer? Jo, anorektikerna. Det är egentligen det enda som behövs för att bota den sjukdomen.

Men viktigt att de äter rätt så att de inte får cancersvampen. Bless.

Covid-19
Sverige är i kris, världen är i kris, men frukta icket – Doktor Danny har gjort det igen. Han har lösningen på corona. Inte nog med att han höll sin konsert i Globen utan publik så berättar han hur man håller sig frisk och kry.  

“Jag tror att oro- och rädsla-frekvensen är dålig för oss och vårt immunförsvar. Så jag tycker att vi ska försöka oroa oss mindre, försöka tänka mer positivt. Och köpa massor av ingefära och göra våra egna dunderjuicer.”

Inlägget är sponsrat i samarbete med ingefära. Och för alla som känner sig svaga är det bara att dricka dunderhounung. Så håll er friska där ute! Drick juice och håll humöret uppe så får ni inte corona.

Bless.

Bonus – han är inte rasist
Det här är inte en lösning på ett problem, men jag vill visa på vilken god människa han är. Det kan fortfarande fungera som ett snirkligt citat på en vägg.

Efter att han inte klarat av att svinga sig mellan två metallpinnar uttryckte han att det bara är vissa människor som klarar av det. Ja, Doktor Danny hävdar att det har med hudfärg att göra. Självklart har han rätt, han är ju trots allt allvetare och doktor. Dessutom sa han ifrån till dem som kallade honom för rasist till följd av det uttalandet. Han tål mycket, men rasist? Där går gränsen.

Alla som känner mig eller har träffat mig vet att jag inte är rasist. Jag är själv utländsk. Jag är en ”blattelover” helt enkelt.”

Bless. 

Doktor Danny löser den sociala distanseringen, Covid-19 och i princip allt annat. När ska han lösa bildkvalitén mellan sig själv och Nyhetsmorgon?

Text: Dessi Hietala
Bild: TV4 Nyhetsmorgon
Följ på Instagram och Twitter: @hietalaa


Publicerat

i

,

av

Etiketter: