Claras nöjeslexikon – kända okända män

Är du en sån som hänger med? Är du en sån som ser listan över årets sommarpratare och känner igen varenda en? Inte?

Det är inte så konstigt, för vårt land svämmar nämligen över av människor som är bjudna på alla premiärer, har en stående plats på stoppapressarna.se och håvar in tusentals kronor på märkliga Instagram-samarbeten med Bauhaus eller ett nytt företag som säljer riktigt stora klockor. Du kanske känner igen deras namn, men du har absolut ingen aning om varför de är kända. Jag guidar dig till Sveriges okändaste kändisar. 

Per Holknekt
Per Holknekt har levt ett liv som andra inspirationsföreläsare bara kan drömma om. Han gick från skateboardåkare, till designer, till missbrukare, till hemlös, till Big Brother-deltagare och slutligen till designer igen. Men det han är mest känd för är trots allt att han varit ihop med Lena PH. Och tur är väl det eftersom det han har designat är den fruktansvärda Svea-mössan som under 2000-talet bars av alla killar som hette Lukas och den vedervärdiga Odd Molly-koftan som under 2010-talet bars av alla tjejer som gick ekonomi. 

Måns Herngren
Vissa verkar tro att Måns Herngren finns på riktigt, inte minst Lena Philipsson som hävdar sig ha varit gift med sagda man i åtta år, men så är givetvis inte fallet. Måns Herngren är en fiktiv karaktär påhittad av Felix Herngren. Allt Måns sägs ha gjort är i själva verket saker Felix gjort men vägrar ta ansvar för.  Han har med hjälp av denna taktik sluppit stå till svars för att ha döpt ett barn till Noa Månfare, för att ha skrivit manus till Underbar och älskad av alla och för att ha gjort Kajsa Berqvist lesbisk.

Martin Björk
Martin Björk har gjort ett ovanligt karriärbyte, tidigare var han en framgångsrik programledare, nu ägnar han sig mest åt att visa upp sin nakna kropp på Instagram och att spela in intervjuer till den nystartade Youtube-kanalen Intimt med Björken. Han har berättat att en av anledningarna till att han och Lena Philipsson gjorde slut var att han tänkte att gräset var grönare på andra sidan. Jag säger inte att han hade fel, men ena sidan var alltså att vara ihop med Sveriges mest underbara kvinna och andra sidan var att sitta i en bil och lukta Molly Hammar i armhålan. 

Svaret på frågan om varför kända svenskar är kända är alltså i 9 av 10 fall att de har legat med Lena Philipsson. Om de förtjänade henne? Absolut inte. Om jag tror att jag hade kunnat älska henne mer ärligt och innerligt än någon av dem någonsin kunnat drömma om? Givetvis.

 

Text: Clara Kristiansen
Bild: Clara Kristiansen och Pages diagramfunktion


Publicerat

i

av

Etiketter: