Året med Nisch

2021 har varit piss för de allra flesta. Men inte för oss, vi har det kanon jämt! Vi bjuder er därför på redaktörernas höjdpunkter från året som gått.

Dessi Hietala, Livsstil (Skrev det här när jag fick fotvård. Wow business.)

Vad är det största som hänt inom Livsstil i år?
Största och största, men en utandning för alla som har ångest över sin livsstil. Inte ens de som jobbar som personlig tränare och livscoach kan hålla ihop det. Bacheloretten Julia Franzéns krav på en assistent: en 51 punkter lång lista där bland annat väcka, se till att hon mediterar och i princip allt annat. För en lön på ca 25 000kr. Känns skönt att ingen kan hålla ihop sitt liv själv.

Vad är det största som hänt dig personligen i år?
Att jag ekonomiskt klarade arbetslöshet i 3 månader är en otrolig bedrift. Livskvalitén minskade inte ens så mycket och foodora-appen gick nästan ännu varmare för att jag inte handlade på vägen till eller från jobbet.

Vad ser du fram emot 2022?
Jag ser fram emot att ha livsstilen ”businessgirl med många bollar i luften”. Sitta på en tunnelbana trots att hela kroppen skriker åt mig att lägga mig i en säng. Höra kommentaren ”hur hinner du med?!” Det gör jag inte riktigt, men om jag kommer sussa sött när jag kommer hem? Eh ja. Om jag kommer ha pengar? Eh ja. Om jag kommer försumma relationer? Eh ja.

Elvira Gullberg, Djur och natur

Vad är det största som hänt inom Djur och natur i år? 
Ansjovisen tog slut, vilket såklart var ett hårt slag mot julen. Dock har det äntligen fått världen att öppna ögonen för fiskförvirring. Att ansjovis på burk består av skarpsill, och att ansjovis även är en fisk, som inte läggs in och kallas ansjovis, utan såklart läggs in och kallas sardell, vilket inte ska blandas ihop med sardiner eftersom sardiner förutom att grillas och ätas under eget namn även kan vara en inlagd form av sill (skarpsill?).

Vad är det största som hänt dig personligen i år? 
Två stora saker hände. 
1: Jag var på väg till en fest och såg fyra ekorrar på en gång. Jag blev naturligtvis väldigt försenad. 
2: Jag såg för första gången en fågel gå på is och det är det näst, näst mest underhållande jag någonsin sett (efter de fyra ekorrarna och den där sjukt sexiga svart-vit-randiga fisken i hitta Nemo (yes, daddy)). 

Vad ser du fram emot 2022?
Jag tror att 2022 är året när naturen tar över igen. Stjärnorna har redan börjar med vilseledande manövrar (horoskop) som den yngre generationen verkar ha köpt. Fler skaffa även hundar och katter, så nu finns det djur som rapporterar från insidan i de flesta hem, och eftersom ingen gillar pälsdjursallergiker finns det ingen motståndsgrupp (om allergikerna mot förmodan lyckas organisera sig blir ändå alla närkamper omöjliga). Snart står en politiker nära dig och säger att det både är och ska vara. Lagligt.

Louise Karlund, Kultur och nöje (Här är en bild som visar min nya regelbundna sysselsättning under 2021. Samt anledningen till varför jag numera har sår i näsan)

Vad är det största som hänt inom kultur och nöje i år?
The Beatles: Get Back! Det är musikhistoria, dokumentärhistoria och modehistoria i ett. Jag hoppas att alla artister tar efter och spelar in allt de gör och sedan gömmer det i 50 år så att vi bara lägger energi på de artister som faktiskt höll i längden. 

Vad är det största som hänt dig personligen i år? 
Att skriva för Nisch har varit nåt av det trevligaste som hänt mig i år! Annars har jag fyllt 30, som ju ska vara viktigt. Och så har jag lärt mig att sy. Onödiga klänningar som jag aldrig har tillfälle att bära. Men ack, så fina. 

Vad ser du mest fram emot 2022?
Mer karaoke.

Clara Kristiansen, Skönhet och mode

Vad är det största som hänt inom Skönhet och mode i år?
När A$AP Rocky bar ett begagnat lapptäcke på Metgalan och bilderna nådde barnbarnet till tanten som hade sytt det. Mitt humör: muntert. En otrolig framgångssaga för lapptäcket och en påminnelse till alla oss hoarders om att vi gör helt rätt i att aldrig göra oss av med något. Det kan vara en galalook vi har liggandes i sängänden. 

Vad är det största som hänt dig personligen i år?
Både jag och Martin Stenmarck blev singlar! Kom inte och säg att det inte är ödet.

Vad ser du fram emot 2022?
Ligga med Mart… nej, men jag ska utbilda mig så det blir väl kul kan jag tänka. 

 

Lisa Dahlin, Vetenskap

Lisa Dahlin gick tyvärr inte att nå vilket vi tolkar det som att hon helt enkelt har det FÖR bra just nu.

 


Text: Redaktörerna själva
Bild: Det är Clara som lärt sig redigera bilder! I princip redan färdigutbildad som ni ser.


Publicerat

i

av

Etiketter: