Kläderna gör kvinnohataren

Hur vet man att någon är kvinnohatare? Att skilja agnarna från vetet är inte alltid helt lätt. Jag var själv tvungen att googla vad som är den bra delen, agnarna eller vetet. Det visade sig att jag inte var ensam om att ibland ha lite svårt att skilja mellan bra och dåligt, och rätt och fel.

Vissa av er kanske tänker att svaret är enkelt: De är med i Nyhetsmorgon. Vilket är sant. Vare sig de har slagit sina flickvänner eller köpt sex är de varmt välkomna. Dessutom kan inte ens programledarna själva låta bli att kåta upp sig över lite jordgubbsätande.

Problemet är att Nyhetsmorgon trots allt bara sänder tjugosju timmar i veckan och manschauvinisterna är för många för att hinnas med. Så hur känner vi igen dem ute i samhället? Jo, vi studerar deras kläder.

Tyvärr går ju män sällan runt bärandes på fysiska röda flaggor. Om de inte är tjurfäktare, vilket givetvis är en röd flagg i sig. Men för ett tränat öga går det ändå att lätt att se ett samband mellan deras kostym och kvinnosyn, deras klädesdräkt och samtyckesrespekt, deras skrud och sannolikheten att de slagit… ja ni förstår. För att göra det hela begripligt, så att till och med tjejer kan förstå, har jag använt mig av grafer och diagram.

Text: Clara Kristiansen
Följ: @clarulk

Stötta Magasinet Nisch på patreon här!

 


Publicerat

i

av

Etiketter: