Poor man’s fashion week

Hösten är här och med den en ny modesäsong. Några av de hetaste trenderna i år är stickat, lager på lager och varma jackor, i folkmun så kallade höstkläder. Äntligen slipper man gå runt i för korta klänningar som man måste hålla i för att inte råka visa skinksteken varje gång det kommer en liten vindpust. Det är dags att pälsa på sig, och vi är många som känner rycket i köpfingrarna. 

Men om du, liksom jag lagt hela semesterersättningen på lådvin och porslinshundar kanske du inte har utrymme i din budget för en ny kappa och en Lenny Kravitz-halsduk (i alla fall inte om du betalar kilopris). Vilken tur då att jag, er alldeles egna manic pixie fattig girl finns här för att visa hur du återskapar några av de bästa stilarna från Stockholms modevecka, med kläder du redan har hemma. 

Det är betydligt enklare att komponera en outfit av det som hänger i garderoben om du släpper tanken på att allt måste matcha. En blandning av mönster och material ger en härligt kaosartad stil medan den tråkiga färgskalan binder ihop plaggen.

Nej, du kanske inte är en influencer. Nej, du kanske inte var bjuden på ABBAs releasefest.  Men det finns faktiskt andra svenska musikaliska underverk. 

Ser du något du gillar och önskar att du hade något liknande att bära? Var inte rädd för att ett DIY-projekt! Det enda du behöver är papper, penna och uthållighet nog att stå still en hel kväll så du inte får knappnålen i röven. 

Det finns många sätt att spara pengar. Man kan till exempel låta bli att köpa en trenchcoat från HOPE och istället låna ytterkläder av sin rumskompis John. Den ingrodda lukten av kille får man på köpet! Ännu billigare blir kalaset om man struntar i att äga en mobiltelefon och bara sitter och stirrar ner på sina tomma arbetarklasshänder. 

Om du vill köra en monokrom look men inte har alla plagg i rätt färg kan man alltid använda något annat. En stickad tröja fungerar utmärkt som ett par byxor. 


Text: Clara Kristiansen
Bild: Søren Jepsen, Vogue. Clara Kristiansen, Magasinet Nisch. 
Kläder: Privata


Publicerat

i

av

Etiketter: