Ta shoten dit du kommer

Shots är äckliga. De kan vara mer eller mindre vidriga, det varierar mellan ”jag behöver svälja ner det här med några klunkar öl” och ”fuck fuck fuck var är toaletten” men åtminstone lite frånstötande är de alltid. Så när du är ute och av någon anledning (du är nydumpad, du är för feg för att prata utan tre järn innanför västen, du är helt enkelt alkoholist) bestämt dig för att bli askalas väljer du inte sprit efter smak. Istället väljer du shot efter stil. Du vill helt enkelt välja något som går i linje med din image. Vem vill du vara? Säg det med en shot! 

Fernet
En sexa fernet signalerar att du inte haft det så jävla lätt. Vill någon prata med dig så går det bra, men ni kommer sitta vid Jack Vegas-maskinen, och samtalet kommer främst bestå av hintar om att din mamma inte var odelat kanon.

Sourz
Fyror sourz går bara att beställa på bricka. Ni måste vara minst fem stycken och gruppen måste ha en majoritet av female presenting personer. Denna dryck är bra om du vill visa att du är rolig, skön och ung. Framför allt ung. Sourz är barens välling och alla som raggar på dig ikväll riskerar omedelbar uthängning på Dumpen. 

Tequila
Du är unhinged och säger inte nej till någonting. Att högljutt beställa tequila och kolla någon i ögonen när du suttar på citronen är den absolut bästa taktiken om du vill bli medbjuden på efterfest i någon musikstudio ”precis här i närheten”. Närheten är alltid Aspudden. 

Gin
Här har vi någon som är nyskild och redo att mingla!!! Ditt ex har tagit barnen till Bornholm den här veckan och du behöver något fyrtioprocentigt för att förtränga att det enda som väntar på dig där hemma är tomma ekande rum. Här ska det hånglas med någon som heter Anita eller Robert, beroende på personlig preferens. 

Jäger
Ett säkert kort! Du förmedlar att du är en alldeles vanlig och trevlig grabb, oförarglig och harmlös. Då har folk tyvärr glömt att man kan dö av akut uttråkning, till exempel när man tvingas lyssna på dina historier om din gymnasieklasskompis Brunken.

Hot shot
Tut tut!!! Möhippe-alert!! Du är inte van vid att dricka alkohol eftersom ditt jobb inom HR kräver ditt fulla fokus. Du har helt enkelt inte ork eller energi att vara ute och svira om helgerna. Men ikväll är ett undantag för ni ska fira att Erica efter att ha tjatat i tre år äntligen har fått Martin att gå med på att gifta sig. En kärlekshistoria for the ages.

Whiskeypinne
Du är för fin för en shot. När möhippegänget woohoo:ar himlar du bara med ögonen. Du tycker att Sourz-tjejerna är barnsliga men går hem med en av dom ändå. Det är faktiskt inte ett övergrepp om man bara använder fingrarna.

 Text: Clara Kristiansen
Bild: Clara shottar!! En gammeldansk (fattiga tjejers dryck eftersom killar älskar att bjuda på gammeldansk)


Publicerat

i

av

Etiketter: