Skönhetsprodukter du faktiskt behöver

Vissa tror att dyr hudvård och lyxiga parfymer bara är ett sätt för företag att pressa oss på pengar. De har såklart fel.

Då och då ser jag dem, artiklar och videos som talar om för mig vilka skönhetsprodukter jag inte behöver. De kan vara välgrundade, som när en hudforskare säger att billiga krämer kan vara lika bra som dyra krämer, eller fullständigt skogstokiga, som när någon galen influencer säger att det är farligt med kemikalier och istället rekommenderar att skrubba ansiktet med grus och smörja med kokosolja.

Oavsett om deras propaganda grundar sig i kunskap eller i en sinnessjuk längtan att gå tillbaka till stenåldern så har de givetvis fel. Jag behöver varenda skönhetsprodukt jag använder(och säkert en hel del som jag inte använder ännu). Jag skulle hellre lova bort ett av mina ofödda barn än att skiljas från en enda av mina nattmasker. 

Som den konsumtionsälskare jag är ger jag er därför; Fem skönhetsprodukter du faktiskt behöver.

En riktigt dyr kräm
En riktigt dyr kräm kanske inte rent ingrediensmässigt är bättre än än en dyr kräm. Men på alla andra sätt är den det. En riktigt dyr kräm är en statussymbol och en klassmarkör. Låt pöbeln smörja sig med sin ACO dagkräm för kombinationshy medan du smörjer dig med en fyllig kräm som kostade halva din månadslön som förpackas i en glasburk som är den finaste inredningsdetaljen du har i ditt hem. Helst ska den innehålla snigelslem, bladguld och stamceller från aborterade foster. Ingen vet riktigt vad någon av de där ingredienserna gör men alla vet att de gör något. Riktigt dyr hudvård är det enda vi har kvar att tro på i Sverige, världens mest sekulariserade land.

Badkar
Det spelar ingen roll hur mycket Dove försöker rebranda duschen som någonting sensuellt och fräscht. Det är badkaret som gäller. Ingen har någonsin varit riktigt snygg efter en dusch. I ett bad kan du ha ansiktsmask och hårinpackning och du kan raka benen lugnt och försiktigt. En dusch ska gå fort och det enda man hinner är att slänga på lite för mycket balsam och karva upp sina ben med en engångsrakhyvel du använt betydligt fler än en gång. Förutom de estetiska fördelarna är det såklart också mycket härligare att bada än att dusch, här pedagogiskt förklarat med en lista.

 

Beautyfood
Skönhet kommer inifrån, alltså inte inifrån själen, utan inifrån en blomstrande tarmflora och bra blodvärden. Proppa dig därför full med kosttillskott, flytande kollagen och drick fyra liter vatten om dagen. Det bästa av allt är öljäst. Öljäst är bra för håret och naglarna, men framför allt har det en jättebra doseringsrekommendation. För att öljästen ska verka måste man äta ca tre tabletter tre gånger om dagen. Du kommer alltså inte göra något annat än att äta öljäst. Du kommer säga upp dig från jobbet, stanna inomhus och bara äta öljäst. Och vi vet att stress, solskador och dålig kost är de främsta farorna för huden. Du kommer åldras med värdighet.

Torrschampo
Det är dåligt för din plånbok, för ditt hår och för miljön. Men när du lever la vida loca med vilda fester, sena nätter och hemsläp med någon kille som känner Frasse Levinsson så kommer du inte alltid ha tid att tvätta håret. Torrschampo är därför en livsnödvändighet. På tio sekunder går du från att se ut som en sönderarbetad ensamstående småbarnsmamma från Katrineholm till en hipp, tuff och fräsch tjej som vet vad hon håller på med och jobbar med media på ett kontor vid Skanstull. Och det är en förutsättning för att kunna släpa hem en kille som känner Frasse Levinsson.

En ätstörning
Kanske är en ätstörning tekniskt sett ingen produkt, men det ger otroliga resultat. Aldrig får man så mycket komplimanger, aldrig blir man så raggad på och aldrig skänker folk så många avundsjuka blickar som när man har riktigt svårt att äta. Däremot är det givetvis viktigt att bibehålla någon slags balans och inte sluta äta helt. Då kan man nämligen dö, eller ännu värre, bli osexig. 

Så nästa gång din faster taggar dig i en artikel om faran med parabener, din partner frågar hur mycket pengar du egentligen lägger på smink eller en orolig släkting frågar dig om du äter ordentligt;
Fortsätt smörja dig och sminka dig och svälta dig och kom ihåg att oavsett hur förgiftad, pank eller hungrig du är, så är du ändå snyggare än dem.

 

Text: Clara Kristiansen
Bild: Pretty Woman, Sophies Choice, Origins, Kiehls, mina anteckningar


Publicerat

i

av

Etiketter: