Vem är Lovisa?

Lovisa Olai är Nischs politikredaktör och den enda i gänget som inte är galen nog att ställa sig på en scen och dra skämt. “Skämt dras bäst bakom antingen en skärm eller ryggen på någon”.

Vad är Nisch för dig?
Vet inte än. Ludde Samuelsson frågade mig när jag var full och jag sa ja.

Vem är du?
En mestadels dryg tjej på 27 jordsnurr som gillar öl, The West Wing och språkriktighet. Är en sådan som nog tog lite för lätt på beslutet att överge det journalistiska samhällsuppdraget för reklam, men jag är också den enda i mitt kompisgäng som har tjänstepension – så vem vann egentligen?

Vad är politik?
Vet du inte det?

Vad kommer jag få läsa här?
En salig blandning trams och allvar – den bästa kombinationen om du frågar mig. Ambitionen är att Sveriges politiker och tjänstemän ska utveckla en skräckblandad förtjusning för denna sajt. Total partiskhet råder.

Vilken är din favoritreform?
Stavningsreformen från 1906. Det finns något väldigt fint i att minnas en tid då den livligaste och mest engagerande politiska debatten handlade om huruvida det hette qväll eller kväll, gick eller gingo, hvad eller vad. Motståndarna till reformen pratade om ”det barbariska nystaveriets vandaler” och förespråkarna om en nödvändig demokratisering av det svenska språket. Som grädden på moset leddes reformarbetet av ecklesiastikministern med det underbara namnet: Fridtjuv Berg. Ni hör ju – hur kan man inte älska detta?

Av: Lovisa Olai


Publicerat

i

,

av