Vem är Ludde?

Redaktören Ludde Samuelsson berättar om sig själv och Nischs smalaste sida – Nischat.

Vad är Nisch för dig?
Hela Magasinet Nisch är beviset på att jag engagerar mig lite för mycket i saker och ting. I det här fallet i att Clara Kristiansen var ”sugen på att börja modeblogga”.

Vem är du?
Jag är en svensk man som levt i snart 30 år och sysslat med stand up comedy nästan hälften av tiden. En av få utöver Håkan Hellström som “har varit i alla städer”.

Vad kommer jag få läsa här?
Etiketten Nischat får diverse texter och inlägg av mig och gästskribenter – jag känner flera – som rör sig i de lite mer perifera ämnesområdena, på tryggt avstånd från sensationsjournalistikens så kallade “clickbaits”. Det betyder inte att du ska utesluta skvaller om Samir Badrans flickvänner, men gör nog säkrast i att förvänta dig det senaste om Ludwig van Beethovens hörselskador. Man skulle kunna säga att Nischat är Nischs allmogepiano. Alltså något som nästan alla känner till, men som nästan ingen tänker på.

Och vem är du i albumet Jazz på Svenska?
Bra fråga! Kul att du ställer den! Jan Johansson. Är alltså i grund och botten egentligen menad för ett liv som civilingenjör. Enda skillnaderna är att Jan blev Sveriges mest banbrytande jazzpianist och växte upp i Söderhamn.

Av: Ludde Samuelsson

 


Publicerat

i

av