Mittbenorna – det hände sen

Marcus Thapper drömmer sig tillbaka till en tid då alla älskade mittbenan och reder ut vad som hände sen med våra starkaste mittbeneprofiler.

Fudge Urban Matte Head Masters har frågat 2000 kvinnor vilken frisyr som är hetast på män. Vinnare med 100% var mittbenan.

’Fudge Urban Matte Head Masters’ är min nya pseudonym och ’2000 kvinnor’ är egentligen Annika, en tjej som försökte ragga upp mig på Carmen i Stockholm. Hon är cirka 43 år gammal och har två barn. Det här vet jag eftersom vi åt frukost ihop dagen efter. Nu för tiden får man passa på när man träffar en mittbene-lover, eftersom min frisyr är hatad av nästan alla.

Som stolt mittbenebärare har den otroliga frisyren alltid varit en detalj som får mig att tycka om en kändis. Från min tv-soffa hörs ofta utrop i stil med ”Sicken mittbena!”, ”Den där mittbenan må jag verkligen säga är on fleek” och ”Den som ändå hade en så stilig mittbena som du har, mannen!”. Men jag verkar vara ensam om den här kärleken. Mittbenan är utrotningshotad. Detta trots att det är den enda tidlösa, stilrena frisyr vi har. Det fanns faktiskt en tid då mittbenan fortfarande var het och vi uppskattade den för det estetiska mästerverk den är. Jag valde därför att kolla vad som hände sen med tre av tidernas viktigaste mittbenefanbärare.

Carl-Robert Holmer-Kårell
Det var mig ett namn du. Carl-Robert Holmer-Kårell? Vem kunde ana att allas vår Adam (Eva och Adam, filmen, skribentens egen anmärkning) hade blivit döpt till ett sådant knasbollnamn? Det finns två sätt detta namn kan ha uppkommit på:

1. Hans föräldrar hade glömt komma på namn och fick panik när han föddes. De fick frågan av barnmorskan och började febrilt titta sig runt i rummet. Först såg de en hundralapp, som då pryddes av Carl von Linné och ljudade fram ”Caaaarl?”. Sedan gick blicken vidare i rummet och fastnade på en vacker robe, en typ av långklänning för er obildade, som låg vikt på ett nattduksbord. Bredvid den låg en skål med ärtor.

”Carl… Robe! Carl Robe. Ärta? ÄRT! Carl-Robert!”, skrek mamma och pappa i triumf.
”Ska han ha ert efternamn? Som jag gissar är något i stil med Johansson som alla heter nu år 1986?”, log barnmorskan.

Paniken tog över rummet igen. Carl-Roberts far, som kanske heter Bengt, hade alltså chansen att ge sitt barn ett unikt namn. Han fick håll av all den här ansträngningen och fick bara fram ordet ”hååååll”. Carl-Roberts mor, som troligtvis heter Karin, missuppfattade det som starten på ett namn och skrek ”MER!”. Bengt blev panikslagen av uppgiften och det var troligtvis det som ledde till att han där och då drabbades av en stroke. Han kände att något var fel och försökte säga till sin fru att kalla på hjälp, men orden kom inte riktigt fram. ”Kain, rpa på hjälp”. Han försökte igen. ”KAI! OA PÅ ÄLP!”. K! OÅ RELL!!!”
”Så, Carl-Robert Holmer Korell alltså! Det var ett underligt namn.”, sa barnmorskan och skrev ned det i sitt papper. Det var så man fastställde barns namn på den tiden, dopet uppfanns först 1991.

2. Hans föräldrar var väldigt konstiga.

Men tillbaka till det den här texten faktiskt handlar om. Hans mittbena mår idag sådär. Han försöker upprätthålla den men den saknar sin forna lyster. Antagligen har hans sex år som verksamhetskoordinator på Newsec gjort sitt.

Nick Carter i Backstreet Boys
Now I can see that we’ve fallen apart
From the way that it used to be. Yeah”

Nick Carter svek mittbenan för att helt satsa på att bli en vuxen version av Jimmy Neutron. En idiotisk idé. Han var en stilikon och svek sitt folk. När vi revolutionerar är han den första i giljotinkön.
”Vad har han gjort sedan BSB-tiden?”, undrar du såklart. Det är du inte ensam om! Även signaturen ’Mimmi.’ på Flashback Forum funderar på detta. Hon tog till orda 18e november 2012:
”Lyssnar på Backstreet boys på YouTube och får rysningar i hela kroppen!! Känner mig som barn på nytt, vilka minnen! Jag var sjukt besatt av Nick Carter! Vad gör han egentligen idag?”
’Popy’ på Flashback kommer snabbt till undsättning med svar:
”Nick var den blonda fjanten med sin ännu fjantigare lillebror Aaron Carter som vill ha godis.”
SÅ, there’s that! Han har också dejtat Paris Hilton och varit anklagad för våldtäkt. Och skrivit en zombiefilm. Den heter Dead 7 och är verkligen sådär.

Posh24.se:s artikel ”Vi älskar mittbenan!” från 9e juni 2012
En artikel som snabbt omfamnades och älskades av oss mittbenor. Vi är numera stilikoner! Förebilder! Tycker att Posh24:s skribent säger det bäst själv: ”Vad har Ashley Olsen och Britney Spears gemensamt? Ja, förutom att de är kändisar såklart. Svaret är: de älskar mittbenan båda två! Och det gör vi med. Klicka på bilderna för att få lite grym hårinspo inför helgen”.

Bildtexterna i artikeln gjorde mig oerhört stolt som mittbenebärare – och jag minns denna dag som en av de största i min barndom. Jag var vid tidpunkten 9 år gammal, och minns än idag de exakta formuleringarna:

”Jessica Alba är så vacker!”
”Britney Spears är supersnygg i mittbena.”
”Jennifer Aniston blev känd för sina frisyrer i ”Vänner” och det är hon fortfarande.”
”Selena Gomez är ursöt!”
”Trendiga och modemedvetna Elizabeth Olsen.”
”Rykande het, Alessandra Ambrosio!”
”Trendiga Ashley Olsen utanför sitt hotell.”

Det hände inget sen med Posh24.se:s artikel, då det är en artikel. Artiklar åldras inte och byter ofta inte livsinriktning med åren, de bara finns kvar där. Läs den i sin helhet här.

Av: Marcus Thapper
Bilder: Ludde Samuelsson samt den som filmade Adam och Eva men antar att SVT äger rättigheterna, hittade Nick-Carter kollaget på goosereport.com men det kan verkligen vara gjort av vem som helst.


Publicerat

i

av