Sifo är för Sara Skyttedal vad Swish är för Joakim Lamotte

När nästa pushnotis med nästa toppnotering för Kristdemokraterna når Sara Skyttedals telefon kommer hon att flyga ännu mer för att rädda klimatet. Ludde Samuelsson presenterar swishjournalistikens kusin från KD – sifopolitiken.

Det ska snart handla om Kristdemokraternas Sara Skyttedal, men först måste vi förstå en annan person som är ungefär exakt lika populär i särskilt utsatta områden: Joakim Lamotte.

Journalisten och inte minst bilägaren Joakim Lamotte inleder sitt senaste Facebookinlägg med att berätta att det INTE är en nyhet att Sveriges Radio P3 är vänstervridet. Men, han blir ändå FÖRVÅNAD över att P3 intervjuar Cissi Wallin om hennes nya sajt Gardet – vi på Nisch startade för övrigt onlinemagasin innan det blev coolt, populistiskt och vansinnigt – så varför blir Joakim Lamotte förvånad över något som är inte en nyhet för honom?

För att han måste!

Låt mig förklara. Så här fungerar en lyckad affärsverksamhet: Man utformar en produkt som kunden vill betala för. Man tar betalt för den produkten, helst flera gånger. Ju fler gånger desto mer cash.

I fallet Lamotte: Han måste publicera likadana inlägg flera gånger. Ju fler gånger han kan gnälla på att vänsterjournalisterna bara bjuder in sina vänner för att själva bli bjudna på innerstadsfester i Stockholm, desto mer swish.

Som han svenskläraren i Magasinet Paragraf elegant uttryckte det en gång:

“Den beroende Lamotte” (det ska vara lite finurligt för att Lamotte själv kallar sig “oberoende journalist”).

Sidospår: Det är för övrigt av samma anledning som komikern Aron Flam är ute för att “krossar socialismen” VARJE DAG. Men som tur eller otur är för Aron lyckas socialismen alltid återuppliva sig själv varje kväll? För nästa morgon är han ju igång igen? Hamsterhjulet… Slut på sidospår.

Nu ska det handla om Sara Skyttedal. Kristdemokraten som bland annat gjort sig känd genom att cruisa runt med en sportbil i centrala Linköping och berätta för Östgöta Correspondenten att “elcyklar är tramsigt” – till skillnad från att cruisa runt med en sportbil i centrala Linköping då.

Men det var också Sara Skyttedal som inspirerades av USA:s mest framgångsrika affärsman (och enligt hans egen utsago fittklämmare (fri översättning)) när hon utformade sin kampanj som KD:s toppkandidat i valet till Europaparlamentet:

“Make EU LAGOM again”

Braksuccé. Kristdemokraterna har lyckats ta fram produkten som väljarna vill välja. Enligt en Sifo-undersökning tänker historiska 12,4 procent rösta på partiet.

“Waaaa!! 100,4 procent???!!”, tänker, nej vrålar, Sara Skyttedal och börjar flyga för att rädda klimatet.

Ju fler flygtimmar, desto mer Sifo. Sifo är för Sara Skyttedal vad Swish är för Joakim Lamotte. Ett pling i telefonen som säger: “Kör på med vad än du gör oavsett vad det är för det FUNGERAR.”

I fallet Lamotte: Swishjournalistik. I fallet Skyttedal: Sifopolitik.

När nästa pushnotis med nästa rekordstöd når Skyttedal kommer hon slänga sig in en taxi till Bromma, ta första flyg till Landvetter och nästa tillbaka, dock landa i Linköping för att hämta upp sportbilen, köra den på ETTANS växel till Stockholm, hoppa av vid riksdagshuset, lämna bilen på tomgång, skalla Greta Thunberg, fortsätta till valfritt mediehus och avsluta segertåget i en valdebatt med att konsekvent kalla Fredrick Federley för “BÖG-FREDDE”, skrika “BAH” när Alice Bah Kuhnke får ordet och ta Peter Lundgren på brösten.

Nästa push: “KD ökar till 300,4 procent.”

Sara Skyttedal: *invaderar Polen till häst med en midsommarstång som lans*

Osv.

Av: Ludde Samuelsson
Följ på Instagram: @luddesamuelsson


Publicerat

i

av