Partierna du inte visste att du inte ville rösta på

Finns det inget parti som faller dig i smaken? Tycker du att de etablerade partierna är lite för mjäkiga? Då har du kommit helt rätt!

Kanske har du redan röstat? Kanske har du röstat men funderar på om det verkligen blev helt rätt? Kanske har du fortfarande ingen aning?

Först och främst: gör Nisch alldeles egna valkompass.

Så, nu kan vi gå vidare.

Om det skulle vara så att du inte riktigt hittat en favorit bland de etablerade partierna har jag plockat ut de mindre (läs: väldigt väldigt väldigt mycket mindre) etablerade partierna för dig att välja och vraka bland. Vissa av dem har bara ett roligt namn medan vissa har mer roligt innehåll. Andra är bara ganska töntiga – men en sak har de gemensamt:

NER MED ETABLISSEMANGET!

Basinkomstpartiet
“Vi behöver ha kontanter kvar. Det är en rättvisefråga. Alla har inte möjlighet att ha kort. Kort stöder ett bankväsende, vilket vi vill ändra på, samt skapar kartläggning och stör den personliga integriteten.”

Vad har detta med basinkomst att göra undrar du nu. Ingenting faktiskt men det är en av de frågor som Basinkomstpartiet trots allt driver. Äkta anti-etablissemang att hata på banker också, pluspoäng!

Direktdemokraterna
“Direktdemokraterna är partiet som vill att din röst ska bli hörd. Det är den enda punkten i vårt partiprogram.”

Enkelt och bra – de driver en fråga och det är fler folkomröstningar. Vad de tycker i andra frågor är helt ointressant vilket är toppen för dig som inte orkar dig sätta dig in i något.

Boningpartiet, Sveriges Rikes 3kr Bondesrepublikanerna, co-op, B.r.p.
Ett parti som är omöjligt att hitta information om men som har ett jättelångt namn och vars partilogga är en manlig och kvinnlig streckgubbe med varsin cykel.

Gula partiet
”Nivån är så låg på våra riksdagspartier och deras duglighet att uträtta snart någonting av värde så egentligen är politiken idag inte ens värd att  kommentera. Vi gör det alltså av ren nödvändighet och helt utan glädje.”

Äntligen en sanningssägare! Politik är inte kul och de är inte rädda att erkänna det. Har aldrig tidigare sett någon balansera så väl mellan uppgivenhet och upp till kamp.

iP-IDROTTSPARTIET-Rädda Stadshagens IP!
Undrar vad de driver för fråga??!?!!?!

Solens Frihetsparti
”Vi vill forma en global union med Sverige i spetsen.”

Oj oj oj, här har vi en engagerad partiledare (kanske även partiets enda medlem). Aldo Colliander – ja han heter så – tycker inte att svenska folket fått vad man blev lovad i och med inträdet i EU och vill därför utöka samarbetet till en global union. På så sätt blir man i alla fall av Hur det skulle bli bättre är oklart men att Aldo Colliander ogillar ”brusselbyråkraterna” är tydligt:

”Dagens EU är en kontrollbesatt odjur som vill att de europeiska staterna underkastar sig dess vilja, som vill försvaga de nationella demokratierna och reducera dess politiska ledare till brusselbyråkraternas marionetter.”

Common Sense in Sweden
“Huvudfrågan är att partiet ska bevaka rättigheterna för personer med funktionsnedsättning i samhället. Stoppa nedrustningen av LSS lagen. Genom att lyfta frågan i vardagen.”

Ett parti med tydligt syfte. Att lyfta frågor som berör personer med funktionsnedsättning. Men! De lyfter också många andra frågor. Det vill bland annat att Sverige “ska i princip ta emot alla och att migrationsverket får bara ge avslag om personen är med i ett terrornätverk eller tungt kriminell grupp”, fördubbla bidraget till svensk idrott, satsa på bönderna och nystartande landsbygdsmejerier, ge “ökade bidrag” till forskning och arbeta med HBTQ-frågan (om det betyder att de vill förbättra eller försämra livet för HBTQ-personer låter de dock vara osagt).

Kustkult
Så ledsen att det inte finns någon lättillgänglig info om det här partiet för jag vill verkligen veta vad de står får. Men! Det vi vet är att två personer står på listan: Johan Magnus von Malmborg och Torsten Trillkott. Trillkott, känn på den. Bara där har vi ju en anledning att rösta på dem.

Generation Utveckling
Vi ser en plats i Sveriges riksdag som en anställning.”
Ja? Det ÄR en anställning?

Spektral demokrati
“Namnet kommer av att vi tar politiska idéer från flertalet klassiska ideologier och sätter ihop vår egen ideologi. Vi tar så att säga russinen ur kakan.”

Om jag sparat det bästa till sist? Jajjemän! Spektral demokrati rättar sig inte i några led och för det älskar jag dem. De skiter i ideologi och bara kör. Kommer inte att analysera dem mer än så utan låter deras idéprogram tala för sig självt:

”Införa tillsvidarestraff för samtliga våldsbrott […] sitter inne tills dess han kan bevisa att han är ofarlig. Detta får följden att de flesta som döms för grova våldsbrott sitter inlåsta livet ut, för hur bevisar man att man är ofarlig?”

”Göra en deal med medborgarna som går ut på att drastiskt minska det offentligas utgifter […] mot att vi inför basinkomst för medborgare (ej för första eller andra generationens invandrare).”

”Ta bort bidrag och ersättningar för första och andra generationens invandrare och erbjuda dem en klumpsumma mot att de avsäger sig sitt medborgarskap eller uppehållstillstånd.”

Motverka religion, d.v.s. motverka vanföreställningar, bland annat genom att förbjuda religiös uppfostran.


Publicerat

i

av

Etiketter: