Grisar flyger i Almedalen när Annie Lööf blev socialist

Mycket händer när Sveriges alla politiker och lobbyister träffas i Almedalen för att fira in sommaren. Lovisa tycker att veckans mest anmärkningsvärda var när Annie Lööf helt plötsligt kom ut som socialist.

Ja, jag vet. Vi är alla lite trötta på den här veckan *insert valfri debattartikel om att Almedalen tappat sin relevans*. Jag hade först inte tänkt uppmärksamma veckan men när jag fick upp följande notis i mitt flöde kunde jag inte låta bli:

Hmmm… Låter inte detta läskigt likt en helt annan ideologi än den liberalism som Centern säger sig tillhöra? Det är ju som att Jonas Sjöstedt plötsligt skulle föreslå att höja förmögenhetsskatten under parollen att ”Vill man så lyckas man!”.

Vad har hänt med samhället när Centern förespråkar omfördelningspolitik???

Nu är det nog inte en socialistisk reform det här handlar om utan en skattesänkning som kommer ge bensinupprorets följare råd att köra tio mil längre varje år, men som framför allt kommer att gynna de som redan har så det räcker och blir över.

”Vi behöver också ta oss an den orättvisa skatteklyftan och den ekonomiska uppförsbacke den utgör för lands- och glesbygden” skriver Annie Lööf på Instagram i samband med att hon presenterar förslaget.

Varför har Annie börjat prata socialistiska? Är det samarbetet med regeringen som fått henne att anamma detta rättvisepatos?

Hur som helst är jag emot denna förvirring. Emot, emot, emot. Jag tycker att vi ska ha tydliga skiljelinjer i politiken. Att det är lite svårt att skilja på olika partipolitiska utspel kan man ju leva med men när de bara byter ideologi sådär???

Med glimrande blick minns jag den gamla goda Göran Persson-tiden då sossar bara var naiva välfärdsvurmare och moderater hjärtlösa borgare. Idag har istället Jimmie och GAL-TAN kommit in i våra liv och rört till det för alla som gillar ordning och reda.

Vi kan helt enkelt inte längre lita på att socialism drivs av socialister och liberalism av liberaler – det är ju vår nuvarande 73 punkts-regering ett tydligt exempel på – men är det för mycket begärt att politikerna i alla fall försöker låtsas som himlen inte trillat ner och grisar flyger.

Nja, tydligen inte.

Av: Lovisa Olai


Publicerat

i

av

Etiketter: