Främja konsumtionen – spendera mera

Varje svensk över 5 år ska få en engångssumma på 10 000 kronor för att stimulera ekonomin, föreslår Sverigedemokraterna i sin skuggbudget. Kan vara ett räknefel, men jag väljer att tro på det, för det är väldigt mycket pengar.

Jag vet inte hur de definierar “svensk” i sin budget, men om jag slickar på fingret, sträcker upp det i luften och känner efter så kanske inte ett svenskt medborgarskap eller att man lever och verkar i Sverige räcker. När du hämtar ut pengarna kanske du ska ha med dig födelsebevis från din morfar, en karta på hudton eller en folkdräkt, vem vet. Men fattig eller rik – 10 000 kr i tassen  att främja konsumtionen med!

Denna engångsinkomst ska firas, inga tråkmånserier som att spara eller betala av lån! Det ska främja konsumtionen och då tycker jag att vi kan ta tillfället i akt att köpa några av de mest onödiga produkterna jag vet. 

Skålar/porslin med text på för att man ska veta exakt vad man ska ha i den. Det förhindrar att man vill ha skålen eller koppen till något annat. Perfekt att begränsa användningsområdet. 

Olika typer av fruktdelare! Varje gång du ska ha skivad banan så kan du bara klippa isär den istället för att använda kniv. Sommaren med jordgubbar blir så mycket enklare ifall du kan placera jordgubben i en lite större jordgubbsdelare som är i formen av en jordgubbe!  

Kläder till flaskor! Man kanske ska investera i en hel klädkollektion för vinflaskor? Nelly for Bottles. Storlekar finns i XS och S, inga tjocka flaskor tack. 

Små specifika spel som man egentligen kan göra med vad som helst annat. Man kan göra mini-curling med stenar eller knappar, men allt blir roligare i formen av en bajskorv! Och varför spela snurra flaskan med den flaskan du nyss drack upp ur när du kan köpa en liten plastversion av en låtsasflaska?

Det finns så mycket mer du kan främja konsumtionen med. Så om förslaget någonsin går igenom – köp en liten tröja till den lilla låtsasflaskan i snurra flaskan-spelet, eller vad som helst annat. 

Text: Dessi Hietala
Bild: Säkert coolstuff.se
Instagram: hietalaa

 


Publicerat

i

av

Etiketter: