Vilket julgodis är du?

Julen är äntligen här i all sin prakt. Det firar vi såklart med ett gammalt hederligt personlighetstest. SPOILER, du är troligtvis en vidrig människa att fira jul med.

Vad beskriver bäst din umgängeskrets?
a) Jag är fortfarande bästa vän med grannflickan från min uppväxt. Hon har bytt stad och telefonnummer flera gånger, men hon kommer alltid vara min BFF.
b) Jag har inte några kompisar. Till och med min mamma har svårt för mig.
c) Vi är ett stort gäng grabbar som ses på Harry’s varje fredag och lördag.
d) Jag pratar med alla och skaffar nya kompisar jämt, jag är väldigt osvensk på det sättet. Men mina bästa vänner är ändå tjejerna från utbytesåret i USA. 

Vad gillar du för musik?
a) If you wanna be my lover – Spice girls. Jag och mina tjejkompisar har en regel att om en enda av oss inte gillar någons nya pojkvän så måste man göra slut. Det var min idé. 
b) Du får inte stoppa köttbullar i näsan, det är både en svängig dänga och en bra påminnelse.
c) Jag och boysen brukar sjunga vår favoritlåt Bira bira bira, bärs bärs bärs. Johan kan till och med lägga stämmor. Han säger att han kan det i alla fall.
d) Strövtåg i hembygden med Mando Diao, du har nog inte hört den men den är jättefin. 

Vad tycker du är det bästa med julen? 
a) Annandagsfikan med alla mina barndomsvänner. Det blir svårare och svårare att få till eftersom alla är så upptagna. Men jag vägrar ta ett nej, vi måste ses!
b) Dopp i grytan. Ibland räcker inte brödbitarna till så jag hämtar en kopp och dricker ur den.
c) Hemvändarfesten!
d) Jag brukar alltid bjuda in till glöggmingel i mitten av december. Fast vi dricker inte vanlig glögg, utan en ny grej som heter Glubbel, det är drinkar gjorda på glögg och mousserande vin. Du borde verkligen testa!

Vad ska du ha på dig på julafton?
a) Jag ska ha en röd klänning och flätor i håret och jag har fått mina systrar att gå med på att ha samma så att vi alla matchar. De tycker att det ska bli jättekul. De har inte sagt det, men jag vet.
b) Jag har skaffat en slips med en snögubbe på och om man trycker på en knapp så börjar den blinka och spela Rockin around the Christmas tree.
c) Något med mycket fickor, det är smidigt att kunna ha med sig en plunta eller två att spetsa folks drinkar med om middagen blir för lång eller om Kalle blir för tråkigt. 
d) Jag ska ha en svart sammetsklänning, men som accessoar ska jag ha julgranskulor i öronen. Jag gillar att överraska. 

Vilket julgodis tycker du bäst om?
a) Knäck.
b) Ischoklad.
c) Likörtryffel.
d) Snickersrutor.

 

Flest A – Knäck
Du är söt, god och härlig. Man gillar verkligen dig. Till en början. Efter ett tag börjar du kännas lite klistrig och då inser man att man aldrig kommer bli av med dig. Du hänger dig kvar i folks liv som kola mellan tänderna. 

Flest B – Ischoklad
Du är så fruktansvärt fruktansvärt äcklig och ingen tycker om dig, förutom kanske ett och annat barn. Men barn äter också grus och är kompis med snoriga femåringar som heter Linus, så deras smak är väl inte mycket att lita på.

Flest C – Likörtryffel
Att försöka lura i alla andra sprit är ingen superhärlig egenskap. Sluta ljuga om att glöggen är alkoholfri och sluta ställa svagdrickan vid julmusten så man kan råka ta fel. Om du vill bli lite julaftonssalongs är det din ensak men sluta tvinga i andra skiten.

Flest D – Snickersrutor
Vi fattar, du är inte så ”traditionell”, du gillar att toka till det lite. Vad kommer härnäst? BLÅMÖGELOST PÅ PEPPARKAKOR. Nej, bevare mig väl. Snart kommer du väl säga att ni har börjat med en grej som heter ”julklappsleken” i er familj. 

 

Text: Clara Kristiansen
Bild: Panduro hobbyPublicerat

i

av