Livsstil: Mark Wahlberg

Snacktime! Pain, gain and protein!

Karantänvecka 3: Jag håller på att växa fast i min soffa. “Jobba hemma” sa de, “plugga hemma” sa de, “klipp min podd” sa de. Gör jag det? Nej, jag har inte gjort något alls, jag har ingen energi, jag vet inte när det är morgon eller kväll och dagarna flyter ihop. Jag bestämde mig för att ta inspiration av framgångsrika människor. De som aldrig ligger i soffan, de som stiger upp tidigt på morgonen och dricker spenatsmoothies. De som har träningskläder, tavlor och tatueringar där det står ”Get shit done”. Först tänkte jag kolla in Janne Immonens livsstil, men det enda han förespråkar “rock your day” och jag vet inte hur man översätter det i verkliga saker att göra. Så jag googlade “crazy daily routine” och en som tydligen är mästare på en galen, spritt språngande tokig och vansinnig daglig rutin är Mark Wahlberg. Och ärligt talat – det går ganska bra för honom. Helt okej faktiskt. Så jag bestämde mig för att viga två dagar av mitt liv åt hans livsstil. 

Jag var såklart tvungen att ändra tiderna. Ingen som vanligtvis somnar klockan 03 kan kliva upp 02.30. Därför försköt jag schemat två timmar så att morgonen började den okristliga tiden 04.30. Jag anpassade alltså schemat lite efter mig själv och efter mer rimliga tider (fast ändå helt orimliga tider).

Hur gick det?
Jag tror att Mark hade gett mig underkänt. Första dagen försov jag mig till 07 ungefär, men jag försökte komma ikapp i rutinen. Vilket gick ganska bra – ingen behöver duscha i en och en halv timme till exempel. 

Hur mår jag?
Jag mår sämre än innan, all energi gick åt till att göra konstiga uppgifter och kolla på klockan. Dessutom känner jag mig värdelös för att jag inte gjorde det jag bestämt mig för att göra.  

Vad fick jag gjort?
Jag tränade faktiskt, men det är en grov tolkningsfråga vad som räknas som träning. Det enda jag tycker om att göra är att slänga upp min sambo på ryggen och göra olika slags knäböj och släpa runt på honom i lägenheten, det måste räknas som träning. Det är fördelen med att vara tillsammans med en chicken-boy. 

Jag testade att golfa med en strumpa som boll. Hålet var ett glas och puttern var en mopp. Det hade ingen lugnande eller utvecklande inverkan på mig över huvud taget. Jag gjorde väldigt lite av vad jag faktiskt behövde göra. Jag skrev något ord på min uppsats och sökte jobb, vilket är mer än vad jag hade gjort i vanliga fall.

Vad var bra?
Den kalla duschen var fruktansvärd, men den piggade upp. Den piggheten använde jag till att irritera min hund. Något annat positivt var att äta ungefär varannan timme. Min vanliga matrutin innefattar oändligt många kaffekoppar och en pastarätt vid 19.00. Nu när jag åt ett äpple 4 gånger om dagen fick jag inte ett behov av att trycka ett pringlesrör på kvällskvisten.

Vad var dåligt?
Att be? “Tryggare kan ingen vara” i 30 minuter hade varit outhärdligt, så jag startade en meditationsvideo på Youtube. Tyvärr är det sömnframkallande, speciellt så tidigt på morgonen. Därför låg jag och scrollade på TikTok alldeles för länge istället.

På två dagar har jag duschat 6 gånger, det gör ju ingen? Jag skrubbade bort så mycket fukt och fett från min hy att den helt och hållet torkade ut. Min hy gav upp, gjorde slut, packade sina väskor och drog. Jag har inte sett lyster sen dess.  

Spontanitet är ju inget som fungerar med den här livsstilen. Jag blev tillfrågad att vara med på en fotografering och bli betald i öl första dagen. Det kunde jag inte tacka nej till på grund av min svaga karaktär och obefintliga disciplin. Detta resulterade i att jag varken somnade eller vaknade i tid. Därav hoppade jag över min strumpgolf och träningen blev ännu vagare andra dagen.

Poäng: 2,5/10. 

Jag kanske inte är någon Mark Wahlberg, men jag ger inte upp. Kanske är jag en Petter Stordalen eller en Amanda Schulman? Jag gör dock inte gärna en livsstil som innefattar 6 duschar och 4 träningspass igen. 

Här gör jag någon form av bön eller meditation och min hund är förvirrad.

Text: Dessi Hietala
Bild: Fitnessmagnet, vilket var en skrämmande sida.
Följ på Instagram och Twitter: @hietalaa


Publicerat

i

av

Etiketter: