Fem förbisedda stilikoner

Vi lever mitt i en kris. Sjukvården går på knäna, gamlingar dör som flugor, toapappret är slut och Netflix har tvingats sänka bildkvaliteten för att för många människor kollar samtidigt.

Ja, som vi konsumerar film och serier. Alla är hemma och ska försöka få tiden att gå. Eftersom det är tråkigt att läsa och ingen längre vet hur man knypplar vänder folket sig till sina skärmar. Och jag är inget undantag. Under de senaste veckorna har jag ställt in allt från möten, poddinspelningar och utekvällar till förmån för YouTube, Viaplay och HBO. Dels för att minska smittspridningen i samhället, dels för att jag aldrig tackar nej till en chans att se om åtta säsonger av Gossip girl. 

Men ingenting ska komma i vägen mellan mig och mitt livs kall, att guida er genom modedjungeln. Jag har satt ihop en lista över karaktärerna du aldrig anat att du borde inspireras av. Producerat i min schäslongsoffa, sponsrat av Netflix. 

Chandler Bing – Vänner
Jag har aldrig sett en man, varken förr eller senare, som klär så bra i väst som Chandler Bing. Oavsett färg eller material levererar han väst-looks som hela tiden balanserar precis mellan gymnasielärare som luktar mysk och 23-årig kille som tror att han har haft sex en gång men inte är riktigt säker på om det räknades. Är det en kavaj? Är det en kofta? Är det ett löst sittande linne med knappar? Jag vet inte, men jag vet att jag gillar det. 

Angela Martin – The Office(US)
Med stram frisyr, polokrage och en kjol som går nedanför knät tar Angela tillbaka det modevärlden så länge har saknat, lite jävla anständighet. Hennes ogenomskinliga toppar och otindrande ögon bjuder varken in till samtal eller sexuella inviter. Om alla klädde sig som henne skulle vi inte ha några sexuella trakasserier på arbetsplatser.

Winston Bishop – New Girl
FÅGLAR!! FINT!

Paddinton – Paddington
I sann Steve Jobs-anda har Paddington valt en outfit och hållit sig till den. Ibland har han både regnjacka och hatt, ibland har han bara hatten, ibland har han bara regnjackan, ibland har han ingenting. Just så gjorde aldrig Steve Jobs, och det ska vi väl vara tacksamma för, men är man björn så funkar det. 

Bridget Jones mamma – Bridget Jones dagbok
Bridget Jones egna klädstil är inte mycket att hänga i granen. Med illasittande klänningar och kontorskläder som borde ha fått henne sparkad för länge sen är hon långt ifrån en stilikon. Den enda gången hon verkligen är snyggt klädd är när hennes mamma har ”laid out something lovely on the bed”. Bridget påstår att det ser ut som en matta, men om det är fel att se ut som en matta så vill jag inte ha rätt. 

Hela Coronapandemin kan kännas läskig och förvirrande. Jag föreslår att vi alla tänker på något trevligare, som vilka otroligt trevliga kläder vi ska ha på oss när allt det här är över. Vårens största trend är nämligen skygglappar.

Text: Clara Kristiansen
Bild: Jag antar att Harvey Weinstein äger rättigheterna till allt men det är väl ingen som kommer kriga för honom nu.


Publicerat

i

av

Etiketter: