Different directions?

Torsdagen den 23e juli firade One Direction att det var tio år sen de bildades. Om du inte själv är en Directioner har det kanske gått dig förbi, men om du undrar varför din flickvän har varit lite extra blödig de senaste dagarna är det alltså därför. 

2010 ställde fem, för varandra okända, pojkar mellan 16 och 19 år upp i den brittiska upplagan av tv-programmet X Factor. När de alla åkte ut samtidigt kom domaren Simon Cowell på den briljanta idén att låta dem fortsätta tävla, som en grupp. Det visade sig vara genialt, det är inte känt exakt hur mycket pengar Cowell har tjänat på bandet sedan dess, men jag gissar att det rör sig om ungefär

Bandet “tog en paus” 2016 och precis som par som “tar en paus” för att den ena ska åka till Australien ett år och den andra ska börja plugga till civilingenjör i Lund så kändes inte risken att de någonsin skulle återförenas överhängande. Men när fyra av fem bandmedlemmar delade bilder för att fira tioårsjubileumet tändes hoppet. Kanske är inte en återförening omöjlig. En dag kanske vi återigen får stå i en arena och se fem pojkar tillsammans sjunga rader som 

I want you to hit the pedal, heavy metal. Show me you care.”

Frågan är, hur gärna vill bandet själva bli ett band igen? Det är det jag ska gå igenom, bandmedlem för bandmedlem. 

Zayn Malik 
Zayn är tekniskt sett inte längre med i One Direction, han lämnade redan 2015 och har sedan dess berättat att han inte var vän med någon i bandet och att han hela tiden tyckt att musiken de gjorde var skit. Jag antar att han inte gillade att “hit the pedal, heavy metal”. Zayn var redan från början den ofrivillige artisten. Hans mamma tvingade honom att söka till X Factor. Jag önskar att sakerna min mamma tvingade mig att göra resulterade i samma framgång, men tyvärr blir man inte rik och världskänd av att “sätta på ugnen på 200 grader”.
Star quality: 8/10
Talang: 10/10

Harry Styles
Vill ni se en rockstjärna, se på Harry Styles! Han har allt man ska ha: whiskeyhes röst, androgyn klädstil och knullrufsigt hår. Ingen kan “hit the pedal, heavy metal” som han. Han var redan från början flickfavoriten och har de senaste tio åren förstört fler hjärtan än mättade fetter och solkat ner fler trosor än inkontinens. Han behöver absolut inte One Direction längre, men han verkar ha haft kul så länge det varade, så vem vet? 
Star quality: 10/10
Talang: 8/10

Liam Payne
Liam Payne är ansiktet utåt för lagom. Inte för snygg, inte för rolig, inte för begåvad och definitivt inte för spännande. Han har berättat mycket om hur dåligt han mådde under sin tid i bandet och att han efteråt varit tvungen att gå i terapi. Att gå i terapi är det absolut mest lagoma sättet att må dåligt, inte ens i sina mörkaste stunder kan han göra något mer utsvävande än att gå och prata med någon. Om Liam hade fått bestämma hade lyricsen varit “I want you to gently press the pedal, medium weight metal”. Hur mycket han vill återförenas? Lite lagom mycket.
Star quality: 5/10
Talang: 5/10

Niall Horan
Niall Horan stod för mångfalden i bandet. Han ser inte ut som de andra och han pratar inte som de andra. Han är nämligen irländare. Man får såklart vara irländsk, men bara för att man är irländsk behöver man inte envisas med att skriva låtar inspirerade av den urusla musikgenren irländsk folkmusik. Jag tror att Niall är sugen på en återförening, men det ryktas tyvärr att hans krav för att ställa upp är att texten ändras till “I want you to hit the pedal, HEAVY RIVERDANCE”.
Star quality: 6/10
Talang: 4/10

Louis Tomlinson
Louis Tomlinson älskade att vara med i One Direction. Det är lite oklart varför eftersom han aldrig fick sjunga. Louis verkar smärtsamt medveten om att han inte kommer slå stort som soloartist och han är helt öppen med att han vill bli ett band igen. Sena nätter sitter han ensam i köket och sjunger tyst för sig själv “I want you to hit the green button when I call. Plz answer harri”.
Star quality: 3/10
Talang: 2/10

Så ligger alltså läget. Nedan ser ni en exakt graf över hur mycket de tidigare medlemmarna i One Direction vill återförenas. Skalan sträcker sig från “Bara om mamma tvingar mig” till “Jag har använt upp all min brandbredd till att hulkandes kolla igenom alla gamla musikvideos”. 

Men allt det här är såklart irrelevant, till syvende och sist är det enda avgörande vad Simon Cowell vill. One Direction kommer alltså återförenas när han inser att det skulle sitta gott med 

Text: Clara Kristiansen
Bild: En av One Directions pressbilder, let’s hope att de inte stämmer mig

Stötta Nisch på Patreon här!


Publicerat

i

av

Etiketter: