Den enda julklappen som räknas

Den 17e november blev det officiellt att Årets julklapp 2021 är Evenemangsbiljetten. Historien har sedan dess gett den svenska regeringen, Svensk Handel och inte minst alla hoppfulla själar fel. Det verkar som att vi står inför ännu ett år av att bara sitta hemma. Magasinet Nisch har en lång(tvåårig) tradition av att spå trender och har till skillnad från Anders Tegnell aldrig haft fel. Därför tillkännager vi nu Årets faktiska julklapp 2021:

Att vara en sann vän.

Ni läste rätt. Vad ger man till någon som redan har allt? Vad finns väl kvar att ge i vårt allt mer materialistiska samhälle? När bakmaskinen har tystnat, matkassen är färdigpackad och ryggen är öm av spikmatteliggande, vad kan då fylla tomheten i våra själar? Kanske är det dags för lite gammal hederlig mänsklig värme. I slutändan, när man ligger på sin dödsbädd är det inte antalet mobillådor man kommer minnas, utan hur många samtal från nära och kära man faktiskt missade medan man åt middag med sin tråkiga familj. 

Visst kan det vara trevligt med en ljudbok, men har du någon gång testat att ha ett förtroligt samtal med en medmänniska? Det spelar ingen roll hur mycket mössan värmer, den går aldrig upp mot en ömsint kram. Jag vill inte ha något aktivitetsarmband, jag vill ha ett vänskapsarmband. Byt ut den platta TV:n mot en bred bekantskapskrets.

Så om du är en av alla de som sitter hemma med en box-fresh råsaftcentrifug, låt mig bjuda på ett recept.

30 g Hjärtliga skratt
50 g Innerlig kärlek
1 st Gott livsråd
2 st Smaskiga hemlisar
1 msk Sann lojalitet
10 g Bus och skoj 

Det är bättre än all grön juice i världen vill jag lova.

Du behöver inga VR-Glasögon för att se vad det viktigaste i livet är och det krävs ingen GPS-mottagare för att hitta någon som alltid finns där för dig. Ge mig inga pokerset för i år satsar jag all in på kamratskap.

Så sälj den där evenemangsbiljetten till en ensam jävel. Här ska det inte gås på några attraktioner, här ska det vårdas relationer. För att kliva in i någons hjärta krävs inga vaccinpass.


Text: Clara Kristiansen

 


Publicerat

i

av