Hot Astrid summer

Vi äntrar snart allas favoritsäsong: Hot girl summer. Som kvinnan bakom uttrycket, Megan thee Stallion själv uttryckte det så handlar det om ”just being you, just having fun. It’s turning up, driving the boat and not giving a damn about what nobody’s saying.”

Eftersom det handlar om att vara sig själv kan det kännas svårt att veta hur just ens egna sommar ska se ut. Men jag har funnit ett sätt som fungerar i hundra procent av fallen (obekräftad siffra). Säg mig vilken din favorit-karaktär i Astrid Lindgren är och jag ska säga dig hur din Hot girl summer blir.

Saltkråkan-Malin 
Du har precis kommit ur ett sjuårigt förhållande och är laddad för din första riktiga singelsommar någonsin. Tyvärr kommer du skaffa ny partner redan 4e juni. Det blir kanske inte de spännande månader du drömt om, men det blir mycket korvgrillning med din nya killes barndomsgäng. 

Lotta på Bråkmakargatan
Gör dig redo för en vild sommar. Du kommer kasta rosé över en tjej som talat om för dig att man inte får röka på uteserveringar längre, bråka med en vakt och nakenbada på ren trots när du tycker att det är för mycket folk på stranden. Och det är bara första dagen på semestern. 

Ronja Rövardotter
Du ska till Åre och vandra med din bästa killkompis. Många av era vänner har ifrågasatt huruvida ni verkligen är bara vänner, inte minst för att ni sover tätt hopslingrade, stryker varandra över kinden och har gulliga smeknamn på varandra. Men du fortsätter insistera att han är ”som en bror” för dig och förstör därmed exakt allas relation till sin faktiska bror. 

Madicken
Hela din garderob är fylld av skira klänningar och hela din Instagram är fylld av betalda samarbeten. På sociala medier målar du upp en bild av en ljuv och sorgefri sommar med blomsterkransar och fransk potatissallad. I verkligheten ägnar du dagarna åt att tråna efter en betydligt äldre man som är ointresserad av dig. 

Pippi Långstrump
Du är helt oberörd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer. När du ordnar fester är varenda kotte som du känner bjuden. Det finns trots allt gott om plats i din pappas våning på Östermalm som du får bo i medan han är på affärsresor utomlands. Säga vad man vill om att äga sweatshops, men fin aktieutdelning ger det.

Kajsa Kavat
Det blir ingen semester för dig i år, men däremot en massa övertidsersättning. Ditt livsmotto är “Work hard, play hard” men du tycks aldrig komma till play-delen. Att du har konstant ont i huvudet, små ryckningar i vänster öga och ibland får väldigt svårt att andas är ett litet pris att betala för att klättra till toppen.

Lisa i Bullerbyn
Precis som alla andra somrar blir det här Sommaren med gänget. Du och dina fem närmsta vänner hänger bara med varandra och gör olika aktiviteter. Ni åker segelbåt, sover på höskulle och provar gruppsex. Ni testar allt. Förutom att vara ensamma och bara kolla en film en enda gång.

Prussiluskan
Här har vi en vars skärmtid inte minskar under sommaren. Du hänger på Twitter varenda vaken stund. Här ska Ebba Busch försvaras och det gamla Sverige bevaras. Du är fortfarande ung, men det syns inte på grund av din präktiga klädstil och konservativa värdegrund. 

Krösa-Maja
Du kommer våga dig på trenden med sjal runt håret. Det klär dig inte så värst bra. 

Nåväl. Hur din sommar än blir så kan du alltid vara glad att du inte har en Hot Skorpan summer, det vill säga att ligga hemma med obotlig tuberkulos.

 

Text: Clara Kristiansen

Snart kommer skatteåterbäringen in på kontot. Stötta Nisch på Patreon här!


Publicerat

i

av

Etiketter: