Stadspsykopat? Se hit!

 

Mm mm mm, sommaren 2021. En perfekt tid att spendera boendes ute i de djupa skogarna och bland de öppna fälten. Tyvärr verkar det som att stadsborna, istället för att flytta, har anammat mycket av den lantliga livsstilen. Någon form av kulturell appropriering? Säkert. Men framför allt ett beteende som inte är okej att utsätta sina medmänniskor i staden för. 

 

Känner du att du cyklat till hamnen barfota lite för ofta redan? Kanske råkat gå in på Ica med en handduk slängd över axeln? Innan detta sjuka beteende eskalerar kanske du vill ta en titt på denna text, för att säkerställa att du inte håller på att bli en stadspsykopat. 

 

Gå ut på promenad med hunden, i morgonrock.

Bor du på landet? Perfekt, din jäkla livsnjutare. Fan, skippa kopplet och ta med ett glas rosé istället! Ett riktigt glas såklart, take away-muggar är för folk som inte uppnått Nirvana.

 

Bor du i stan? Perfekt, om din tanke var att du skulle blotta dig för varenda kotte på vägen, och inte har tillräckligt med pengar för att köpa en trenchcoat.

 

Nakenbada

På landet? Du är allt en vågad liten fisk! Lite yolo crazy girl! Men också medveten om att du och ditt sällskap är de enda människorna inom 50 km och kontrollerar den enda ljuskällan på samma avstånd i form av en halvpaj ficklampa. Därför är det såklart ingen större risk att du traumatiserar en lätt generad liten tant.

 

I stan? Tänk vilken skillnad det är mellan ett dopp i natten på landet och en simtur i fontänen på Gustav Adolfs torg en lördag eftermiddag. Du är människan som föräldrar använder som exempel när de ska förklara varför droger är illa, eller så är du en salongsberusad student som aldrig hört talas om hepatit a, b ELLER c. 

 

Köra bil för skojs skull

På landet? Man kan inte alltid ha kul. Om man inte gillar att åka FORT det vill säga! Kör hur du vill och var du vill! Dra till det nedlagda sågverket och gör några donuts på parkeringen, som i tv-spel fast bättre! Vad ska du annars göra?

 

I stan? Du kan göra exakt vad som helst annat. Du bor i en stad med någon slags “VR-experience” säkert. Gå dit istället för att vara en galen människa bland folk. 

 

Åka häst.

På landet? Åka fort är fortfarande kul! Men bensin är dyrt och skogen är stor, så du gör helt rätt i att unna dig en häst eller fem.

 

I stan? okej, när jag sa att du kunde göra VAD som helst annat så var det inte detta jag hade i åtanke. Hästbajs på landet charmigt, hästbajs i stan är det inte. Hur fick du ens hit en häst? Antingen har du snott den av en polis eller.. nej, det är det enda alternativet.

 

 

Kissa utomhus

På landet? Utedass, dike, och skogar se upp! Det är nämligen fritt fram på landet. Välj inte plats efter vart det finns toapapper och lås, välj plats efter bästa utsikt! Inget går upp emot en go kiss och skak samtidigt som man tittar på soluppgången.

 

I stan? Har du någonsin tittat på någon som satt sig och kissat på trottoaren och tänkt “well when you gotta go you gotta go”? Nej, varken jag eller Tycho Brahe håller med. Om du går in i en affär och ber snällt om att få låna en toalett så KOMMER du till sist få göra det. Om du inte redan är en ökänd psykopat kanske, men då behöver du ju inte förhålla dig till den här listan ändå. 

 

Grilla varje kväll

På landet? Som sagt: Livs-NJUT!! Laxpaket, grillspett, fyllda paprikor. Det går inte att stoppa dig, och ingen önskar heller göra det! Din fru (eftersom du antingen är en man med ett intresse eller en kvinna med sex appeal) äter som en kunglighet varje kväll ute på verandan och tillsammans lever ni ert bästa liv. 

 

I stan? Du är en man som behöver hjälp. Fixar du det inte själv så kommer din tjej eller dina grannar lösa det på mer våldsam väg. 

 

Säga hej till alla du passerar. 

På landet? Nödvändigt och bra eftersom dina grannar är din enda åtkomst till mänsklig värme, ägg, och droger. 

I stan? Ett heltidsjobb och ett rent ut sagt hot mot omgivningen om att du kan få för dig att göra vad som helst. De flesta oroar sig över att du i nästa sekund ska råna dem, rekrytera dem, eller försöka spela in ett socialt experiment till din vidriga Youtube-kanal. 

 

Som ni märker så är ju sommaren något för de ute på landet. De har en gemenskap som bara känns okej för att de inte bor vägg i vägg med varandra. Som stadsbo kan du antingen gå med dem, eller ta av dig foppa-tofflorna och sluta bete dig som dem. Lycka till!

 

Av: Lisa Dahlin

 

Insta: @lisadahlin

Källor: Känner du dig träffad så är det nog du.

 

Glöm inte att du kan stötta Magasinet Nisch genom att bli Patreon på patreon.com/magasinetnisch


Publicerat

i

,

av

Etiketter: