De’ e’ det här vi kallar Lasse!

Frågorna är många, svaren få. Tills nu. Jag har nämligen grävt djupt och länge och kan nu äntligen berätta allt ni velat veta om Lasse Holm. Ni kan skicka stora journalistpriset direkt till min brevlåda. 

Vem är Lasse Holm? 
Om du av någon anledning residerat under en sten de senaste fyrtio åren kanske du undrar vem tusan Lasse Holm är. Lasse Holm är artist, låtskrivare och en av Max Martins idoler. Han är upphovsmakare till en hel del fantastiska låtar, som Främling och Bra vibrationer, och några mindre fantastiska låtar, som Bo Diddley med Arvingarna.

Hur mår Lasse Holm? 
Toppen! Han berättar själv att han mår mycket bättre nu än för trettio år sen då han festade mer, rökte och inte hade samma träningsvilja som nu. Träningsvilja, ett ord som för mig är lika främmande som betalningsvilja. Man kan även själv se på Lasse Holm att han mår alla tiders eftersom han ibland bär en rosa kavaj, det solklart livsnjutigaste plagget en man kan ha. 

Var bor Lasse Holm?
En hel del i Spanien. Men också rent free i mitt huvud. 

Är Lasse Holm pensionär?
Jag vet inte. Men det vet inte Lasse Holm heller. I en intervju med Expressen 2018 sa han att han inte hade några planer på att sluta jobba och att han vill dö ”med stövlarna på”(stövlarna är i Lasse Holms fall oftare ett par fräscha sneakers). Under ett digitalt lunchevent 2021 hävdade han dock att han varit pensionär i flera år. Något som alltså motsägs både av Expressenintervjun och det faktum att han lyckats sätta på kameran inför sitt digitala lunchevent. 

Hur kan jag få lära känna Lasse Holm lite bättre? 
Antingen kan du köpa hans självbiografi En hel massa Lasse eller så kan du kolla på en hel massa Lasse på Youtube. Där har han nämligen blivit intervjuad inte en, utan två gånger i totalt hundratjugo(!) minuter av Daniel Sword, som jobbar med det spännande greppet att flera gånger under samtalet se ut som att han håller på att somna. Klippet besvarar flera frågor man har om Lasse Holm men genererar samtidigt också en uppsjö av nya frågor om Daniel Sword. Varför har han satt sig så nära? Varför håller han krampaktigt i Lasse Holms stol? Varför är han så besatt av Lasse Holm? Och framförallt, varför är han så trött?

Kommer Lasse Holm vara med på nästa Diggiloo-turné?
Nej. Istället kan man glädja sig åt att den mänskliga varianten av ett blankt A4-papper, David Lindgren, ska stå och showa. Det kommer säkert bli minst lika kul att titta på som en riktigt rafflande omgång av Fia med knuff. 

Är Lasse Holm upphovsman till den bästa låten i musikhistorien?
Ja. Ja, det är han.

Text: Clara Kristiansen
Bild: En hel massa Lasse, så att säga
Film: Daniel Sword


Publicerat

i

av

Etiketter: