Lollos Lilla Diktatorskola – Del 2b: Hitta Stilen ”Propert”

Välkommen till del 2 av Lollos Lilla Diktatorskola. Det här är en fortsättning på gårdagens artikel, om du missat den så finns den här: Del 2a: Hitta Stilen “Militärt”

I den här artikelserien tar vi oss ta en titt på några av det senaste århundradets stiligaste diktatorer. 

Del 2:b 

Category is: Propert

Är du kanske inte en militärisk ledare? Har du fått (tagit) makten på ett lite mer civiliserat sätt? Är du mer gentleman än officer? Då är den här stilen något för dig. Tänk strukna skjortor, guldklocka och raka linjer. Du är en rik kvinna i Paris, du är Leonardo DiCaprio i Wolf of Wallstreet, du känner dig välkommen på MQ. 

Sno stilen: Niyazov

Saparmurat Niyazov är kanske inte en diktator du hört talas om. Men bryr han sig om det? Nej, för han är död. Men när han levde så levde han som en kung. En välklädd kung. Klassiska kostymer med iogönfallande detaljer* – det är Niyazovs stil. 

*Guld. Det är den enda detaljen.

Sno stilen: Kim Jong Un

Bor du i Stockholm har du antagligen redan klätt dig som Kim Jong Numero Uno sen 2014. Det är svart på svart på svart. Raka linjer, modernt och androgynt. Inget konstigt, bara coolt. Matcha med en sur uppsyn och oskön attityd. Men som sagt, om du bor i Stockholm har du antagligen redan det där under kontroll.

 

Imorgon gör vi den sista stilanalysen och då kan vad som helst hända! Fråga bara Libyen.

Om du missat första delen i serien så kan du läsa den här: Del 1: Namn & Titlar.


Text & Kollageskills: Louise Karlund | Twitter | Instagram

Om du gillar vad du läste får du gärna stötta Magasinet Nisch på Patreon så att vi kan fortsätta pumpa ut kvalitetsskoj! Vår patreon hittar du här!