Lollos Lilla Diktatorskola – Del 2a: Hitta Stilen ”Militärt”

Välkommen till del 2 av Lollos Lilla Diktatorskola. Om du missat första delen så kan du läsa den här: Del 1: Namn & Titlar.

Nu när du har ett namn värdig en diktator så är nästa steg att se ut som en. Som diktator måste du göra ett bra första intryck, och med bra menar jag att du måste skrämma livet ur dina fiender och samtidigt vara en inspirationskälla för dina undersåtar. Det är en svår men ack så viktig balansgån. Du ska se tillräckligt galen ut för att kunna hugga huvudet av din svåger om han, ve och fasa, har på sig en likadan slips som du, men du ska också få alla trogna mödrar där ute att låta dig kyssa deras bebisars fjuniga fontaneller.

Du kan absolut hitta på din egen stil. Allt är tillåtet i kärlek och krig, men det kan vara tacksamt att ta hjälp av de som kommit före dig. Under de kommande dagarna ska vi ta oss ta en titt på några av det senaste århundradets stiligaste diktatorer. 

Del 2:a 

Category is: Militärt

En klassiker! Att ta på sig en uniform är ett lätt sätt att få dig att se stilig ut. Det har också fördelen att ge dig en koppling till dina undersåtar som gett sina liv för att störta dina fiender. Du ser ju nästan exakt ut som dem! (Fast levande).

Här finns det två vägar att gå, antingen kan du visa precis hur mycket bättre du är än alla andra genom att pryda din uniform med fler medaljer än vad din brorson har på sin simmärkesdyna, eller så gör du tvärtom och har noll medaljer så att du ser ut som en man av folket. Då är det viktigt att komma ihåg att ha en mössa eller hatt i avvikande färg så att folket enkelt kan se att du ändå är speciell. Alternativt kan du vara så pass snygg och karismatisk att de fattar det ändå.

Sno stilen: Idi Amin

Det här handlar BARA om accessoarer. Alla kan ha på sig uniform. Men ingen kan smycka den som du. Har du inga medaljer än så funkar broscher precis lika bra. Så länge det glittrar är det guld för dig.

 

Sno stilen: Che Guevara

Che är definitivt Nisch-redaktionens favoritdiktator när det kommer till stil! Det är lagom smutsigt, det är skönt avslappnat men ändå uniformerat. Det här är en stil som säger “jag är redo för revolution OCH en stor stark”. 

 

Kom tillbaka imorgon för att sno stilen från de mer eleganta diktatorerna. Du gissade rätt – det blir en hel del guld!


Text & Kollageskills: Louise Karlund | Twitter | Instagram

Om du gillar vad du läste får du gärna stötta Magasinet Nisch på Patreon så att vi kan fortsätta pumpa ut kvalitetsskoj! Vår patreon hittar du här!


Publicerat

i

,

av