Skyddar det så smakar det

Viktor Elsnitz är komiker, journaliststudent och sexgud. Hans kärlek går inte att köpa för pengar, men hans kunskap är helt gratis. 

Sex är najs. För att vara på den säkra sidan är preventivmedel att rekommendera. Idag finns det många alternativ. Kondomer är det vanligaste preventivmedlet bland unga. Av dessa finns det en större buffé att välja och vraka ifrån. För de äventyrliga finns kondomer som lyser i mörkret, men även kondomer som är smaksatta. De smaksatta kondomerna är en hel djungel att navigera i sig självt. Därför har jag tagit på mig grovjobbet och testat de vanligaste smakerna. Här följer de bästa och sämsta.

Innan vi börjar: hur gick det till? Ni kanske undrar: “Viktor har du sugit av penisformade objekt som du trätt kondomer på?” Min motfråga är: “Vad är ni beredda att göra för sanningen?” Betyget har jag kommit fram till genom lukt och smak. Om lukten och smaken täcker de underliggande tonerna av latex och dåliga minnen från unga år är den godkänd (spoiler: få blev godkända).

Tutti Frutti
Gillar du tutti frutti? Då kommer du avsky denna. När allt kommer till kritan så luktar den betydligt mer än vad den smakar. Mer tutti frutti-förpackning än tutti frutti. Det bästa med den är att den har tutti i sitt namn, och det är ganska kul pga bröst.

3/10

Bubbelgum
Den väcker minnen från barndomen! Hubba bubba? Mumma! Frågan är om man vill att en kondom ska väcka minnen från barndomen?

8/10

Jordgubb
När man tänker på jordgubbar tänker man på sommaren. När man tänker på jordgubbskondomer tänker man på gången man beställde dem för att skriva en artikel. Och det? Det är ingen vidare skön tanke. Smakar mer latex än sommrig bärkompott. Luktar pencillin. Kanske att rekomendera om du känner dig sjuk? Men samtidigt är det nog inte det den bästa stunden att köra rysk roulette med din kräkreflex.

3/10

Choklad
Kärleksmaken choklad. Av alla smaker du kan plocka fram ur din skrivbordslåda kvart i tre en söndagsmorgon är denna nog den mest romantiska. Hur smakar den? Ett ord: Dekadent. En symfoni av fylliga, rika och mörka choklatoner som gör livet till en fest och fest till vardag. 

6/10

Spearmint
En amuse-bouche som heter duga. Det är något med de klassiska tuggummismakerna. De funkar! Dock ska det nämnas att du inte bör tugga på den som ett tuggummi, då smakar den inte spearmint längre.

6/10

Vanilj
Den smakar inte så mycket, men ibland är inte smaka så mycket ganska bra. Förväntar du dig stordåd från denna? Vaniljsex är ett uttryck av en anledning, och inte för att det är avant garde direkt. Helt ärligt blev jag ganska upprörd, tror du får en större vaniljsmak om du tar en tahitisk vaniljstång och smörjer en vanlig durex på egen hand.

3/10

Körsbär
En artificiell körsbärsarom på en artificiell körsbärskondom. Passar som handen i handsken. Men hur god var den? Inte så värst. Den kändes väldigt amerikansk i smaken. Vilket sällan är positivt. 

4/10

Banan
Helt okej om du gillar banan. Om du inte gillar banan är den också helt okej. Den smakar inte jättemycket banan helt enkelt. 

5/10

Cola
Vi slutar på topp. Oj oj oj är allt man kan säga. Det finns ett uttryck om att även en dålig pizza smakar gott. Även en dålig cola smakar cola. Smakar colakondomen bra? Nja, inte riktigt. Men smakar det cola? Absolut, det går inte att argumentera mot.Tyvärr mer Freeway än Coca Cola.

7/10

Där har ni det. Gå nu ut och informera era fränder såväl som era meningsmotståndare. Själv ska jag försöka skölja ut smaken av glidmedel ur min mun.


Text: Viktor Elsnitz
Bild: Clacke Clackson och Viktor Elsnitz, lite bakom ryggen på Viktor Elsnitz


Publicerat

i

av

Etiketter: