Plagget du bara måsta ha, enligt ditt trauma

Här på Nisch är vi alltid först med det senaste och följer trender som vilsna själar följer sektledare; in i döden. Men alla behöver vi något permanent, en accessoar eller persedel som får följa med i vått och torrt, på bröllop och begravning, på romantiska biodejter och ensamma hemmakvällar gråtandes till “Fyra bröllop och en begravning”. Något som skriker du och är en fysisk manifestation av din personlighet. Och om det är något internet har lärt oss är det att folks enda personlighet är deras trauman. Här är den: klädguiden utifrån det som varit lite tufft för dig. 

Du har daddy issues (som du skyller på morsan)
Det är en allmän uppfattning att tjejer med daddy issues alltid är lättklädda. Detta stämmer givetvis inte utan är bara en ursäkt tjejer slänger sig med när de vill visa att de har såväl bröst som ett rikt känsloliv. Riktiga daddy issues har två potentiella utfall, och båda grundar sig i internaliserat kvinnohat: Om din mamma bakade bullar och gjorde allt för att du aldrig skulle känna att du saknade en förälder kommer du förakta henne, börja klä dig i kavaj med axelvaddar och bli en girlboss. Om din mamma jonglerade tre jobb och gjorde allt för att kunna försörja dig kommer du förebrå henne, börja klä dig i förkläde och bli en trad wife. Men vet du gumman, din pappa kommer inte älska dig vad du än gör.

Ditt ex var otrogen mot dig
Det var ändå en stark månad när man hittade dig på gymmet i yoga pants eller i ett tight fodral på dansgolvet. Men minnet är kortvarigt och nu är bekvämt ledordet när du shoppar. Tyvärr kommer dina oformliga tunikor med största sannolikhet leda till att historien upprepar sig. Det var ju trots allt ditt fel första gången det hände. 

Du var otrogen mot din nuvarande partner
Det är svårt att hitta i butik just nu men jag vet att du kommer vara först på bollen när peplumtoppen blir trendig igen. Denna söta look maskerar faktumet att du är en manipulativ psykopat. Med en käck stil och gullig röst har du målat upp dig själv som den perfekta flickvännen, en lögn som till och med din kille har gått på. Du har lyckats övertyga honom att det här aldrig hade behövt hända om han inte blivit så tråkig sen han blev sjukskriven. Och han måste ju förstå att alla de här skuldkänslorna har tärt på dig också. Kanske skulle man kunna hävda att den här fadäsen drabbat dig hårdast. Och det var ju trots allt hans fel att det hände.

IBS
Vissa hävdar att det inte är ett trauma, alla med IBS hävdar att det är det. Vi vanligt folk tänker kanske att den dagliga toaletten är en universell upplevelse, men vi har såklart fel. IBS-gänget vet att tarmrörelser bara är något som drabbar några få och dessa få är det fruktansvärt synd om. Inte ens folk i vittnesskydd kan föreställa sig hur det är att leva under detta konstanta hot. Hotet om att råka bajsa på sig. Ge plats för din uppblåsta mage och dina räliga fisar med en luftig maxi skirt

Du var mobbad i skolan
Det finns bara ett plagg för dig och det är en riktigt vindtät parkas. Med den är du alltid redo att fly bort till skogen, den trygga plats där ingen mobbare kan hitta dig. Och tur är väl det för det rycker i ett-gott-kok-stryk-fingrarna när man ser den där parkasen.

Du var begåvad som barn och i tidiga tonår men sen upptäckte du att det fanns andra smarta människor och att du inte är på något sätt unik för att du vet vem Oscar Wilde är och sen dess har du levt med en konstant känsla av misslyckande och krossade förhoppningar trots att du egentligen inte gjort något för att lyckas eller infria dina förhoppningar
Munkavle. Genast tack.

 

Text: Clara Kristiansen

 


Publicerat

i

av

Etiketter: