Vårens stora trend – Den mjuka killen

En av vårens hetaste trender är den mjuka killen. Grabbighetens tid är över. Nischs modeexpert Clara vet precis vad du ska göra för att vara rätt i tiden. Med hjälp av de här sju stiltipsen blir du och din killkompis varandras hetaste accessoarer.

Du är en helt vanlig kille. Du gillar bärs och pattar (fritidsintressena, inte podden). Du har ett bra liv, du har ett härligt grabbgäng, dina kollegor skrattar åt dina fräckisar i lunchrummet och du får alltid hångla på fest. Eller rättare sagt, du hade ett härligt liv, fram till för ett år sedan.

Plötsligt hände något. Grabbgänget har slutat prata om erövringar och börjat prata om ångest, dina kollegor hävdar att dina fräckisar är en del av våldspyramiden och plötsligt vill inga tjejer hångla med dig längre. De vill istället hångla med en långsmal kille som ser ut som ser ut som Adam Lundgren.

Någonting har förändrats. Ingen blir längre imponerad när du berättar att du sett alla 2 Fast 2 Furious eller att du kan vinna över någon i armbrytning. Plötsligt blir folk imponerade av killen som berättar om sitt senaste psykologbesök och undrar om han någonsin kommer kunna älska någon igen sen han blev lämnad av sitt ex. Det du upplever är den mjuka killens revansch. Det är Hampus Nessvoldarna i världen som får ligga nu.

Men det finns hopp! Än är du inte ute ur leken. Genom att följa dessa sju stiltips kan även du bli en mjuk kille. Varsågod.

Byt ut dina tröjor
Det är inte längre tufft att bära t-shirts med motiv från Quentin Tarantino-filmer. Nu är det du som letar upp din närmsta Weekdaybutik och länsar dem på varenda fleecetröja i spygrön färg de har på lager. En riktigt mjuk kille klär sig i mjuka material.

Klipp lugg
Ju fulare lugg desto sundare värderingar. Det vet alla.

Skyl halsen
Knäpp fleecetröjan hela vägen upp, skaffa en tunn svart polotröja att ha under din nya mjuka flanellskjorta eller införskaffa en sidenscarf med fint mönster. Här ska inte visas någon hud. Du är svag och bräcklig och skulle kanske få lunginflammation av en plötslig aprilvind och du är inte rädd för att visa det.

Skaffa en tjejkompis
Det kan verka läskigt och svårt. Hur ska du någonsin kunna relatera till någon som inte fattar storheten i Superbad? Men när du väl hittat en tjej du tänder på tillräckligt lite för att kunna se henne som något annat än ett objekt så lovar jag att det kommer att bli kanon. Nu har du plötsligt någon att prata känslor med, någon som kan lära dig allt du behöver om feminism och någon som har ett vardagsrum som inte luktar svagt av runk. Dessutom är det oerhört trendigt att låtsas kunna ha kul över en öl även tillsammans med en fittbärare.(Det är även oerhört trendigt att använda ordet fittbärare).

Ändra ditt kroppsspråk och minspel
Sluta sträcka på ryggen. Du vill inte ta för stor plats i den här patriarkala världen. Det har din nya tjejkompis lärt dig. En mjuk kille är inte rädd för att gå med krökt rygg, försiktigt särade läppar och en liten, liten, liten tår i ögat.

Ändra din kulturkonsumtion
Avprenumerera på AMK Morgon, släng dina Fifa-spel och avboka den där Foo Fighters-konserten.
Nu är det du som börjar lyssna på En varg söker sin podd, slår på en Wes Anderson-rulle och lär dig texterna till Hanna Järvers samlade verk utantill.

Krama din killkompis
Plocka upp telefonen och ring upp ditt gamla grabbgäng. Stäm träff på ett mysigt kafé, hitta tillbaka till varandra. Säg att du älskar dem och förklara hur mycket de betyder för dig. Visa med ord och handling att det alltid är de som kommer först i ditt liv. För de riktigt stilsäkra männen, de värnar om sina relationer. Och det viktigaste av allt, de älskar sina killkompisar.
Ja, dina killkompisar kanske fortfarande är svin, bakom deras fula luggar, mjuka flanellskjortor och Hanna Järver-citat kanske det fortfarande gömmer sig en Fifa-älskande kille med misogyna åsikter. Men det är inte det viktiga. Det viktiga är att du och din killkompis står bredvid varandra i vått och torrt. Att vara en mjuk kille är en fräck accessoar men en killkompis är ett tidlöst basplagg som håller många säsonger igenom.
Trender kommer och går, men killkompisar, de består.

Av: Clara Kristiansen


Publicerat

i

av