Hej och välkommen Dessi Hietala!

Dessi Margareta Hietala, vem är du?
…Hur vet du vad jag heter i mellannamn?

Jag tyckte bara att det lät rätt. Heter du verkligen Margareta?
Ja, jag heter Britt-Margareta. [sic][asså verkligen sic!!!!]

Okej, men vem är du?
Jag är en student som bor i Umeå och har alldeles för mycket för mig utan något vett. Jag klipper poddar, jag gör poddar, jag är med i kårföreningar. Dessutom håller jag på med impro och standup som jag är fruktansvärd på. Kort sagt, ingenting som leder någonstans.

Och nu ska du alltså börja skriva för Nisch, hur känns det?
Det känns som ett lite förhastat beslut eftersom jag inte kan skriva.

Men du kan alfabetet?
Det kan jag. Eller, jag kan alfabetet men man måste ju köra ramsan efter L-M-N-O, man vet ju inte på rak arm vad som kommer efter Q. 

Du kommer att skriva om livsstil, hur skulle du beskriva din egen livsstil?
Jag antar att jag är en klassisk student, förutom att jag inte deltar i studentaktiviteter. Om jag får välja att spela virrbrännboll [såklart inte en riktig sport reds. amn.] med mina kompisar eller med folk som bara pluggar samma program så väljer jag ju såklart att spela virrbrännboll [det är inte en riktig sport reds. amn.] med mina kompisar. Fast helst av allt spelar jag såklart inte virrbrännboll [för att det inte finns reds. amn.]. Men annars är jag väldigt mycket student, jag har deadlines hela tiden men dricker ändå öl varje dag.

Kommer du hålla dina Nisch-deadlines?
Jag är SUPERB på att hålla deadlines. Men om jag formulerar mig konstigt är det alltså för att jag är full. 

Läser du själv några livstilsbloggar?
Nej, men jag kollar extremt mycket på Youtube. Just nu är jag inne på transpersoners transformeringsvideos.

Du anser alltså att trans är en livsstil?
NEJ! [Dessi bad mig stryka denna delen men det tänker jag inte göra reds. anm.]

Vilken är din livstilsförebild?
Man har väl ändå en idyllisk dröm om att vara en författare som skriver i skogen ett par månader och då och då åker in till stan och knarkar och har sig.

Du har ju ett skrivjobb nu så nu kan du ju börja leva så.
Jo, men det är ju inte så bra betalt. Man måste ju ha råd med att bo i skogen. Och att knarka.

Vi träder in i ett nytt årtionde, hur tror du att människor kommer leva sina liv under 20-talet?
Tyvärr kommer det anordnas otroligt många 1920-tals fester och det kommer såklart vara vidrigt. Jag gissar att alla kommer bli egenföretagare, så alla kommer gå in i väggen om ett par år och vi kommer ha att göra med en massdepression. Så falukorven kommer gå upp i pris för att alla vill ha falukorv i ugn. 

Text: Clara Kristiansen
Foto: En svartvit bild på en tjej med septum så jag antar att den är tagen av någon som går Estet-Bild på gymnasiet.


Publicerat

i

av

Etiketter: