Djuren vi säger hejdå till 2020

Jag inleder min tid på Nisch med ett glädjebesked! Jättepandan överlever ännu ett år då vi mot bättre vetande tvångsmatar dem och bokar fortsatta blind dates, trots att de haft problem med utförande i fångenskap, och uttryckligen sagt att de är okej med att vara singel och satsa på sin nya skribentkarriär och att man inte alltid måste ha med någon hem på jul så att farmor inte dör utan hopp om en framtida generation.

Här är de arter jag istället rekommenderar att vi släpper taget om, och kanske till och med hjälper på traven mot utrotning:

Tigern (Storis Kattis)

Känd från exempelvis Life of Pi, Aladdin och WWF:s lista över utrotningshotade djur. Alla älskar dessa stora gosedjur, och blir nog besvikna över att jag valt att (utrota) sätta dem på denna lista. Men precis som alla de mest hyllade artisterna så blir filmen om deras liv bara oscarsnominerad om de dör “för tidigt”. Dags att utrota de sista tigrarna och säkra deras plats i Hall of Fame innan de råkar begå något slags sexbrott eller släpper ett album som låter gubbigt i jämförelse med deras tidigare arbete. 

Saola (Pseudorxcyz Nghttenhetsis)

Dåligt namn, dålig art! Här är ett djur vi helt enkelt kan sluta bry oss om, eftersom vi ändå inte kommer ihåg vad det heter. Jag lärde mig att denna art även kallats för den “asiatiska enhörningen”, och förutom det tydliga faktafelet i och med att Saolan bevisats ha två horn, så tycker jag att det låter glorifierande och missvisande. Asiens bambi hade väl varit mer träffande, som en vink till det faktum att så fort de syns till så skjuts dem. 

Saola, ungefär 44 minuter in i Bambi.

Pensionärer (Mortem Snart)

Jag vet inte hur de överlevt så länge, men det finns en art näst intill identisk till vår egna, med BETYDLIGT nedsatta förmågor och störigt sätt. De finns att hitta på kaféer, och på din lokala buss. Likt duvor så verkar de föredra stadslivet, trots att det inte känns som att de hör hemma här. Tydligen så är deras levnadslängd inte mer än 20-30 år, men deras antal är (likt duvorna) oroande och till viss del en olägenhet.

Pangolin (Manis Sandslash)

Eftersom jag till för 20 minuter sedan trodde att detta var en pokémon så ska jag erkänna att det känns som att vi i detta fallet går plus minus noll. Numera finns också alldeles för många pokémon, så jag känner att här kan tunnas ut ytterligare.

Detta finns alltså på riktigt. Än så länge.

Fjortisen (Quattuor Ridiculum

..hade en stor påverkan på Sveriges sociala klimat då trenden nådde sin topp för ungefär tio år sedan, med hjälp av bland annat Idomin-salva, hårvax, och Gina Tricot. Men efter fyra år av radiotystnad, med undantag för en påstådd iakttagelse på “Hollister Co” 2018, så tycker jag nu att vi förklarar arten fjortisar utdöd. Deras korta levnadstid förklaras bero på den ovanligt tidiga modersrollen, samt deras snabba minskning i popularitet på Instagram sedan de alla blivit pyramidföretagare. Skulle du mot förmodan se en, kontakta smittskyddsinstitutet så snabbt som möjligt. 

Av: Lisa Dahlin

Följ på insta: @lisadahlin

Källor: jag jobbar inte med källor, jag jobbar med känsla.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *